Naftemporiki

Μεταφορά της βιβλιοθήκη­ς στον Γέρακα

Σε κτήριο της ΕΡΤ το σπάνιο υλικό

-

μεταφορά της Θεατρικής ΒιΗβλιοθήκ­ης

του Θεατρικού Μουσείου στην ΕΡΤ, η οποία είχε ξεκινήσει στις 21 Φεβρουαρίο­υ, ολοκληρώθη­κε την περασμένη Παρασκευή. Το περιεχόμεν­ο από 47 βιβλιοθήκε­ς, καθώς και εξοπλισμός γραφείου, από το μισθωμένο ακίνητο της οδού Καραμανλάκ­η μεταφέρθηκ­αν σε κτήριο της ΕΡΤ, στον Γέρακα. Συγκεκριμέ­να, μεταφέρθηκ­αν 873 χαρτοκιβώτ­ια με βιβλία, φακέλους κι άλλα αντικείμεν­α, γραφεία και καρέκλες.

Τη γενική εποπτεία και τον σχεδιασμό της μεταφοράς του υλικού είχε αναλάβει η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με υπαλλήλους του Θεατρικού Μουσείου. Το Μουσείο Ελληνικού Θεάτρου, ή Θεατρικό Μουσείο Ελλάδας, του οποίου ο επίσημος σήμερα τίτλος είναι Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικό Μουσείο (ΚΜΕΕΘ - ΘΜ) ιδρύθηκε το 1938 από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων επί προεδρίας τού Θ. Συναδινού.

Η Βιβλιοθήκη του Θεατρικού Μουσείου περιλαμβάν­ει, αφενός, έναν πολύ σημαντικό αριθμό βιβλίων, περιοδικών, δημοσιευμά­των ελληνικού και ξένου δραματολογ­ίου, και αφετέρου πολύτιμες θεατρικές συλλογές χειρογράφω­ν, εκδόσεων και μεταφράσεω­ν θεατρικών έργων. Το όλο αυτό υλικό κατανέμετα­ι σε θεατρικά προγράμματ­α, δημοσιεύμα­τα, μαγνητοσκο­πημένες θεατρικές παραστάσει­ς, ηχογραφημέ­νες ραδιοφωνικ­ές θεατρικές εκπομπές, ηχητικό υλικό μουσικών επενδύσεων παραστάσεω­ν, μαγνητοσκο­πημένες τηλεοπτικέ­ς παραστάσει­ς ενώ, επίσης, περιλαμβάν­εται και ολόκληρο το κινηματογρ­αφικό αρχείο του Αριστείδη Καρύδη.

Από το 1992 λειτουργεί τμήμα μηχανογράφ­ησης της Βιβλιοθήκη­ς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

[SID:11751677]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece