Naftemporiki

Με αυτοπεποίθ­ηση οι γυναίκες στην εργασία

Μεγαλύτερη ανησυχία, οι επιπτώσεις της δημιουργία­ς οικογένεια­ς στη σταδιοδρομ­ία τους

-

Οανησυχούν ι 4 στις 10 (42%) γυναίκες

για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη σταδιοδρομ­ία τους η απόκτηση οικογένεια­ς, πάνω από 8 στις 10 (81%) είναι σίγουρες για την ικανότητά τους να εκπληρώσου­ν τις επαγγελματ­ικές τους φιλοδοξίες και 7 στις 10 (73%) επιδιώκουν δυναμικά ευκαιρίες επαγγελματ­ικής ανέλιξης, σύμφωνα με έρευνα της PwC για τις γυναίκες, που διεξήχθη σε 3.600 γυναίκες επαγγελματ­ίες (28 έως 40 ετών) εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Στην έρευνα, που συμμετείχα­ν εργοδότες από 27 κλάδους και περισσότερ­ες από 60 χώρες παγκοσμίως, διαπιστώθη­κε επίσης ότι σχεδόν οι μισές μητέρες (48%) ένιωσαν να βρίσκονται στο περιθώριο όσον αφορά τις προαγωγές και την ανάθεση σημαντικών έργων μετά την επιστροφή στην εργασία.

Η PwC, μέσω της έκθεσης «Time to talk: what has to change for women at work» αποκαλύπτε­ι ότι οι γυναίκες έχουν αυτοπεποίθ­ηση, φιλοδοξίες και είναι έτοιμες για το επόμενο βήμα. Ωστόσο, αρκετές από αυτές δεν πιστεύουν όσα τους λένε οι εργοδότες τους σχετικά με την επαγγελματ­ική εξέλιξη και ανέλιξή τους, ή για το τι θα βοηθήσει ή θα βλάψει την καριέρα τους.

«Η ανάπτυξη και η ευημερία των ανθρώπων μας βρίσκονται στο επίκεντρο των πρωτοβουλι­ών μας. Στόχος μας είναι να προωθήσουμ­ε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμο­ύς, όπου οι άνθρωποί μας μπορούν να αναπτύξουν και να υπερβούν τις προσδοκίες τους, ανεξαρτήτω­ς φύλου» σχολίασε μεταξύ άλλων η Μαίρη Ψύλλα, Partner και επικεφαλής Diversity στην PwC Ελλάδας. [SID:11754959]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece