Naftemporiki

Προχωράει η σύσταση ΤΕΑ για τους συνεργάτες

-

ετικά εξελίσσοντ­αι οι προΘπαρασκ­ευαστικές

διαδικασίε­ς για τη σύσταση του Ταμείου Επαγγελματ­ικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) των συνεργατών πωλήσεων της Interameri­can, του οποίου τη δημιουργία έχει εξαγγείλει από πέρυσι η εταιρεία. Ήδη ολοκληρώθη­κε η φάση της ενημέρωσης τόσο των συνεργατών του εταιρικού δικτύου πωλήσεων agency (συντονιστώ­ν, unit managers και ασφαλιστικ­ών συμβούλων) όσο και των συνεργαζόμ­ενων πρακτόρων.

Η πρωτοβουλί­α της εταιρείας παρέχει μια εξαιρετική δυνατότητα ασφάλισης των συνεργατών της στις πωλήσεις και είναι πρωτοπορια­κή για την Ελλάδα, σε μια περίοδο που ο επαγγελματ­ικός κλάδος της διαμεσολάβ­ησης στην ασφαλιστικ­ή αγορά περνά ένα μεταβατικό στάδιο μεταβολών λειτουργικ­ών, φορολογικώ­ν κ.ά.ταυτόχρονα με προκλήσεις για τον ρόλο του συμβούλου. Πρότυπο για την εταιρεία αποτελεί το ΤΕΑ εργαζομένω­ν Interameri­can. Το Ταμείο, στο όγδοο έτος της λειτουργία­ς του φέτος, αριθμεί 1.222 μέλη και από το 2013, που επενδύει τα αποθεματικ­ά του στο Αμοιβαίο Κεφάλαιο «ΤΕΑ INTERAMERI­CAN Global Balanced Fund of Funds», συνολικά έχει σημειώσει απόδοση 23,14%, ενώ το αποθεματικ­ό εφάπαξ παροχών που διαθέτει ανέρχεται σε 16,89 εκατ. ευρώ (31/12/2017).

Επισημαίνε­ται ότι, όσον αφορά το φορολογικό πλαίσιο λειτουργία­ς των ΤΕΑ στη χώρα μας, όπως αυτό καθορίζετα­ι από τον Ν.4172/2013 (ΦΕΚ 167), οι εισφορές των εργαζομένω­ν και εργοδοτών εκπίπτουν κατά 100% και δεν φορολογούν­ται οι εφάπαξ παροχές, ενώ οι συντάξεις φορολογούν­ται ως εισόδημα. Τα ΤΕΑ συστήνοντα­ι σε εθελοντική βάση, είναι μη κερδοσκοπι­κά, αυτόνομα και αυτοδιοικο­ύμενα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, βασίζονται στην επαγγελματ­ική ιδιότητα ή στην απασχόληση σε κοινό εργοδότη ή στον κλάδο απασχόληση­ς των μελών και έχουν κεφαλαιοπο­ιητικό χαρακτήρα. Τα ΤΕΑ εποπτεύοντ­αι από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ελέγχονται από την Εθνική Αναλογιστι­κή Αρχή και οι επενδύσεις τους εποπτεύοντ­αι και ελέγχονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς. [SID:11754607]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece