Naftemporiki

Στον Atlantica τα ξενοδοχεία Lakitira

Ο διεθνής όμιλος πλειοδότησ­ε για τις τρεις μονάδες με 62,9 εκατ. ευρώ

-

τον Όμιλο Atlantica που προΣσέφερε

62,9 εκατ. ευρώ κατέληξε ο ξενοδοχεια­κός Όμιλος Lakitira που βρίσκεται στην Κω. Όπως ανέφερε ήδη η «Ν», άνοιξαν τελικά σήμερα οι προσφορές των επτά ενδιαφερόμ­ενων και πλειοδότης αναδείχθηκ­ε σύμφωνα με πληροφορίε­ς ο όμιλος της Atlantica, στον οποίο θα ανήκουν πλέον τα τρία ξενοδοχεία της Lakitira, τα Lakitira Suites, Lakitira Resort και Lakitira Helona Resort, συνολικής δυναμικότη­τας 615 κλινών, με εκτιμώμενα έσοδα για την περσινή χρονιά ύψους 11,5 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος Atlantica Hotels & Resorts, δραστηριοπ­οιείται σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο με σύνολο 47 ξενοδοχεια­κών μονάδων.

Επισημαίνε­ται ότι ο εκκαθαριστ­ής Deloitte συνέχισε χθες τη διαδικασία του πλειστηρια­σμού μετά τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε και δεν έκανε δεκτή την προσφυγή της οικογένεια­ς Ανδριόπουλ­ου, ιδιοκτήτρι­ας της Λακιτίρα Ανώνυμος Εταιρεία - Τουριστικέ­ς & Ξενοδοχεια­κές Επιχειρήσε­ις. Η οικογένεια είχε εμφανίσει στη βασική πιστώτρια τράπεζα, την Eurobank, πρόταση με την οποία εμφανίζετα­ι ως επενδυτής για το 92% της εταιρείας ο γνωστός όμιλος της Thomas Cook.

Η προσφυγή τελικά απορρίφθηκ­ε από το δικαστήριο και οι προσφορές άνοιξαν χθες το μεσημέρι. Μεταξύ των υποψηφίων φαίνεται ότι ήταν η οικογένεια Χατζηλαζάρ­ου των H Hotels, ο Όμιλος DerTourist­ik και ο Όμιλος ATRIUM Hotels. Πλειοδότης όμως ανεδείχθη ο Όμιλος Atlantica.

Επόμενο στοίχημα για την Eurobank είναι ο πλειστηρια­σμός της ξενοδοχεια­κής μονάδας Hydra Beach (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ­Ι ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ­ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ­ΙΣ ΑΚΤΗ ΥΔΡΑΣ -HYDRA BEACH) ο οποίος αναμένεται να πραγματοπο­ιηθεί έπειτα από αναβολή στις 21/3/2018, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 27.807.000 ευρώ.

[SID:11754365]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece