Naftemporiki

Χωρίς κάλπες η ανάδειξη συνέδρων

Απευθείας ένταξη όσων είχαν θέσει υποψηφιότη­τα

-

εν θα διεξαχθούν την ΚυΔριακή

οι εσωκομματι­κές εκλογές για την ανάδειξη του 50% των συνέδρων για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, στις 16-18 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι -περί τους 2.700- θα είναι σύνεδροι και τούτο διότι όπως διαπιστώθη­κε ο συνολικός αριθμός των υποψήφιων συνέδρων αντιστοιχε­ί πλέον απολύτως αναλογικά στη μεγάλη αύξηση των μελών.

Η κ. Γεννηματά, πριν καταλήξει στην απόφασή της, συνεννοήθη­κε με τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Η απόφασή της ουσιαστικά υπαγορεύθη­κε από τη διαπίστωση ότι θα προέκυπταν μεγάλα οργανωτικά προβλήματα, τα οποία αδυνατούσε να αντιμετωπί­σει η υπό τον κ. Αντώνη Βγόντζα επιτροπή οργάνωσης των εσωκομματι­κών εκλογών. Ανακοινώνο­ντας την απόφασή της, η κ. Γεννηματά σημείωσε: «Ο κόσμος αγκάλιασε το σύγχρονο εγχείρημα. Σε όλη την Ελλάδα το μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της παράταξής μας εκφράστηκε με την εγγραφή 35.000 νέων μελών στο Κίνημα Αλλαγής, παράλληλα με τη μεγάλη προσέλευση στις επιτροπές επεξεργασί­ας των θέσεων και στις διαδικασίε­ς προσυνεδρι­ακού διαλόγου. Έτσι δημιουργήθ­ηκε ένα μητρώο που ξεπέρασε τα 130.000 ενεργά μέλη. Για τον λόγο αυτό και έπειτα από σχετική συνεννόηση με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, αποφάσισα τη συμμετοχή ως συνέδρων όλων όσοι εξέφρασαν τη βούληση να στρατευτού­ν και να παραστούν στο ιδρυτικό μας συνέδριο, καταθέτοντ­ας τη σχετική υποψηφιότη­τα».

[SID:11754704]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece