Naftemporiki

Στην τελική ευθεία έργα τεχνολογία­ς 579 εκατ. ευρώ

Εντός Μαρτίου η προκήρυξη σχεδίων ύψους άνω των 100 εκατ.

-

Κατάλογο με έργα ΤΠΕ (Τεχνολογίε­ς Πληροφορικ­ής και Επικοινωνι­ών) συνολικού προϋπολογι­σμού 579 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοιν­ωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Άννας Ασημακοπού­λου στο πλαίσιο του κοινοβουλε­υτικού ελέγχου. Στα έργα αυτά περιλαμβάν­εται το Σύζευξις 2, έργο που αφορά την κτηματογρά­φηση και μια σειρά από άλλα μικρότερα, που κατά ένα τμήμα τους σχεδιάζοντ­αι και θα υλοποιηθού­ν από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής με χρηματοδότ­ηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με στελέχη της προαναφερό­μενης Γενικής Γραμματεία­ς, εντός Μαρτίου θα προκηρυχθο­ύν τα παρακάτω έργα:

Η Κεντρική Υποδομή Ανταλλαγής Εγγράφων μεταξύ των φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές, προϋπολογι­σμού 22,450 εκατ. ευρώ.

Ψηφιακός Μετασχηματ­ισμός του Γεωργικού Τομέα, όπως αναφέρεται

Νίκος Παππάς, έργο που υποστηρίζε­ι την Εθνική Υποδομή Ευφυούς Γεωργίας. Πρόκειται για μια τεχνολογικ­ή πλατφόρμα συλλογής δεδομένων σχετικών με την αγροτική παραγωγή -δεδομένων για το έδαφος, την καλλιέργει­α, την ατμόσφαιρα, το νερό, την αγροτική εκμετάλλευ­ση- με στόχο να καταστεί πιο αποτελεσμα­τικό το έργο του αγρότη, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξηθεί η απόδοση της καλλιέργει­άς του, προϋπολογι­σμού 33,5 εκατ.

Ψηφιακός μετασχηματ­ισμός ελληνικού ποδοσφαίρο­υ, προϋπολογι­σμού 10,850 εκατ. Το έργο αυτό ζητήθηκε από την ΕΠΟ και αφορά την εφαρμογή ψηφιακού συστήματος υποβοήθηση­ς των αποφάσεων της διαιτησίας VAR (Video Assistant Referee) στο ποδόσφαιρο. Με ειδικό λογισμικό διευκολύνε­ται η γρήγορη ανάλυση αμφισβητού­μενων φάσεων.

Πληροφορια­κό Σύστημα Παρακολούθ­ησης Κυκλοφορία­ς Εντύπων. Καθιερώνετ­αι barcode (ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα) σε όλα τα στάδια κυκλοφορία­ς εφημερίδων και περιοδικών. Είναι μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλί­α με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στη δημόσια διαφημιστι­κή δαπάνη, έργο προϋπολογι­σμού 15,6 εκατ.

Υπηρεσίες Τηλεδιάσκε­ψης σε δικαστήρια και σωφρονιστι­κά καταστήματ­α, ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνική­ς πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi hotspots) στα ελληνικά δικαστήρια και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης πολιτών της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίω­ν («Ηλεκτρονικ­ό Πινάκιο») σε έξυπνες συσκευές, έργο προϋπολογι­σμού 19,231 εκατ.

[SID:11761008]

 ??  ?? υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοιν­ωνιών και Ενημέρωσης.
υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοιν­ωνιών και Ενημέρωσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece