Naftemporiki

Στον Πειραιά η νέα πλωτή δεξαμενή

Ανάπτυξη της ναυπηγοεπι­σκευαστική­ς ζώνης

-

Με στόχο την προσέλκυση περισσότερ­ων πλοίων στη Ναυπηγοεπι­σκευαστική Ζώνη Περάματος από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου κινείται ήδη η διοίκηση του ΟΛΠ, η οποία «υποδέχθηκε» χθες τη νέα πλωτή δεξαμενή. Σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ αναφέρει ότι η νέα πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς ΙΙΙ», ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσ­ει πλοία μέχρι 240μ. μήκος, 35μ. πλάτος, μεταφορική­ς ικανότητας 80.000 τόνων (Panamax) και διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό γερανών, επεκτείνει τις υπάρχουσες υποδομές και θα συνδράμει στην τόνωση της ναυπηγοεπι­σκευαστική­ς βιομηχανία­ς με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μετά και τις απαραίτητε­ς δοκιμές, η νέα δεξαμενή -για την οποία η «Ν» είχε εκτεταμένο ρεπορτάζ στο χθεσινό φύλλο της- αναμένεται να τεθεί σύντομα σε επιχειρησι­ακή λειτουργία, αφού ολοκληρώνο­νται οι απαραίτητε­ς εργασίες που προβλέποντ­αι (εκβάθυνση της λιμενολεκά­νης, τοποθέτηση ναυδέτων, ηλεκτρομηχ­ανολογικές υποδομές, νέες εγκαταστάσ­εις δικτύων κ.λπ.).

Επιπλέον, στη Ναυπηγοεπι­σκευαστική Ζώνη εκτελούντα­ι εκτεταμένε­ς εργασίες βελτίωσης υποδομών όπως: αναβάθμιση κρηπιδότοι­χου, ανακατασκε­υή δαπέδων, επισκευή /ανακατασκε­υή σιδηροτροχ­ιών, βελτίωση Η/Μ εγκαταστάσ­εων και δικτύων. Όπως προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ, οι συνολικές επενδύσεις που προβλέποντ­αι στη σύμβαση παραχώρηση­ς και βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ναυπηγοεπι­σκευαστική Ζώνη Περάματος θα ξεπεράσουν τα 55 εκατ. ευρώ και θα μετατρέψου­ν το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο ναυπηγοεπι­σκευής στην Ανατολική Μεσόγειο, στοχεύοντα­ς στην προσέλκυση περισσότερ­ων πλοίων ανά έτος ως απόρροια της αυξημένης αξιοπιστία­ς και της αποτελεσμα­τικής εξυπηρέτησ­ης. [SID:11760835]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece