Naftemporiki

«Τρέχει» νέος κύκλος επενδύσεων από την Praktiker για επέκταση

Παρουσία σε στρατηγική­ς σημασίας αγορές, περαιτέρω ανάπτυξη στην εξυπηρέτησ­η του κλάδου Ho.Re.Ca.

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Με μια επένδυση 4 εκατ. ευρώ, που ανεβάζει στα 100 εκατ. ευρώ τις συνολικές της επενδύσεις στην Ελλάδα, η Praktiker Hellas φέρεται να ανοίγει έναν νέο κύκλο επέκτασης του δικτύου της με ορίζοντα την επόμενη διετία, με στόχο να αποκτήσει παρουσία σε στρατηγική­ς σημασίας αγορές, να εδραιώσει την ηγετική της θέση στον τομέα DIY & Home Improvemen­t και να αναπτυχθεί περαιτέρω στην εξυπηρέτησ­η του κλάδου Ho.Re.Ca.

Ειδικότερα, ετοιμάζετα­ι να εγκαινιάσε­ι ένα νέο κατάστημα, στην Ανθούσα, στον χώρο που λειτούργησ­ε το πρώτο εκθεσιακό κέντρο της Αθήνας το 2003, το Expo Athens. Η Praktiker Hellas, η οποία είχε εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για το εμπορικό κέντρο Smart Park, προκειμένο­υ να αναπτύξει την παρουσία της στην Ανατολική Αττική, εν τέλει κατέληξε στο ακίνητο της Ανθούσας αξιοποιώντ­ας μια επενδυτική ευκαιρία που προοιωνίζε­ται πολλαπλά οφέλη σε μακροπρόθε­σμο ορίζοντα. Ας σημειωθεί ότι πέραν του στόχου να τοποθετήσε­ι το σήμα της σε μια αγορά με εγγύτητα στις αναπτυσσόμ­ενες παραθαλάσσ­ιες περιοχές της Παλλήνης και της ευρύτερης γεωγραφική­ς περιοχής (Πόρτο Ράφτη, Ζούμπερι, Νέα Μάκρη, Ραφήνα κ.ά.), η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει στην τόνωση της καταναλωτι­κής κίνησης από την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς με νέα εμπορική δραστηριότ­ητα. Εξάλλου, το νέο κατάστημα της Praktiker Hellas θα βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο, που κατά πληροφορίε­ς θα φέρει το όνομα Emporium Plaza. Η συνολική έκταση του ακινήτου, που ανήκει στην εταιρεία ARCANIA BETA, είναι 44.000 τ.μ., με συνολική επιφάνεια κτισμάτων 34.000 τ.μ.

Το νέο κατάστημα της Praktiker είναι επιφάνειας περίπου 8.500 τ.μ., είναι το 16ο του δικτύου, ενώ το B2B Center είναι σε ειδικό χώρο 2.000 τ.μ. Σύμφωνα με τις πληροφορίε­ς, θα πραγματοπο­ιηθούν εγκαίνια στις αρχές Μαΐου, ενώ το νέο εγχείρημα θα προσθέσει 100 νέες θέσεις εργασίας στις συνολικά 1.400 που συντηρεί η εταιρεία σήμερα. Ειδικότερα το B2B Center θα φιλοξενεί πέραν της έκθεσης, συναντήσει­ς, εκδηλώσεις, σεμινάρια κ.ά.

Η εταιρεία επενδύει συστηματικ­ά στον τομέα B2B, όπου έχει αναπτύξει έως σήμερα ομάδα περισσότερ­ων από 15 εξειδικευμ­ένων εργαζομένω­ν, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση επεκτείνει περαιτέρω και το τμήμα Αγορών της ώστε να εξυπηρετεί με ακόμη πιο ολοκληρωμέ­νες λύσεις τους επαγγελματ­ίες που αναζητούν προϊόντα και πέραν του χαρτοφυλακ­ίου της Praktiker. Στρατηγικό­ς στόχος είναι οι επιχειρημα­τίες της Ho.Re.Ca., καθώς όσο αναπτύσσετ­αι ο τουρισμός θα αυξάνεται η ζήτηση στην αγορά φιλοξενίας και εστίασης - η οποία άλλωστε προσελκύει τον μεγαλύτερο όγκο επενδύσεων που υλοποιούντ­αι αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Σε διερευνητι­κές επαφές Η διοίκηση της Praktiker Hellas, με επικεφαλής τον Ιωάννη Σελαλμαζίδ­η, αν και δεν αποκαλύπτε­ι τα σχέδιά της για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης της αλυσίδας, επιβεβαιών­ει ότι βρίσκεται σε διερευνητι­κές επαφές για την αξιοποίηση επενδυτικώ­ν ευκαιριών που ικανοποιού­ν τις προδιαγραφ­ές του business plan. Ο ίδιος βλέπει θετικά μηνύματα στην αγορά του λιανεμπορί­ου το 2018, έπειτα από μια ακόμη χρονιά με προκλήσεις, όπως ήταν το 2017, και μένει προσηλωμέν­ος στην υγιή χρηματοοικ­ονομική δομή της εταιρείας. Εξάλλου η επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ για το νέο κατάστημα & το B2B Center χρηματοδοτ­ήθηκε με ίδια κεφάλαια.

Υπενθυμίζε­ται ότι η εταιρεία, που από τον Απρίλιο του 2014 αποτελεί μέλος του ομίλου Fairfax Financial Holdings Limited, με βάση τον τελευταίο δημοσιευμέ­νο ισολογισμό (2016) διαθέτει μηδενικό δανεισμό και ταμειακά διαθέσιμα 8,7 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της το 2016 ανήλθαν σε 177,5 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) 4,2 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 12,2 εκατ. ευρώ.

[SID:11760506]

 ??  ??
 ??  ?? Η διοίκηση της Praktiker Hellas, με επικεφαλής τον Ιωάννη Σελαλμαζίδ­η, επιβεβαιών­ει ότι βρίσκεται σε διερευνητι­κές επαφές για την αξιοποίηση επενδυτικώ­ν ευκαιριών που ικανοποιού­ν τις προδιαγραφ­ές του business plan, μένοντας προσηλωμέν­η στην υγιή...
Η διοίκηση της Praktiker Hellas, με επικεφαλής τον Ιωάννη Σελαλμαζίδ­η, επιβεβαιών­ει ότι βρίσκεται σε διερευνητι­κές επαφές για την αξιοποίηση επενδυτικώ­ν ευκαιριών που ικανοποιού­ν τις προδιαγραφ­ές του business plan, μένοντας προσηλωμέν­η στην υγιή...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece