Naftemporiki

Άνοδος ενεργητικο­ύ στα 6,703 δισ. ευρώ

-

Γενεργητικ­ό ια δεύτερη συνεχή ημέρα το

της αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων παρέμεινε σε θετικά επίπεδα σε σχέση με την έναρξη του έτους (0,7%) και απ’ ό,τι δείχνουν τα δεδομένα μάλλον θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερ­ο, αναφέρει σε ανάλυσή του ο κ. Κώστας Σιαμπράκος (KS MEIZON). Ειδικότερα, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων αυξήθηκε την Παρασκευή (9/3) κατά 0,42%, στα 6,703 δισ. ευρώ. Παρά το γεγονός ότι τα μερίδια σημείωσαν αισθητή υποχώρηση (0,04%), η αξία των συμμετοχών απορρόφησε την αξία των ρευστοποιή­σεων, με αποτέλεσμα το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών να παραμείνει αμετάβλητο (αμελητέες εκροές, μόλις, 23 χιλ. ευρώ).

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, το πρόσημο ήταν θετικό (+0,69%). Οι είκοσι κατηγορίες στο σύνολό τους σχεδόν έκλεισαν με κέρδη, καθώς μόνο το ένα Ομολογιακό Α/Κ που δραστηριοπ­οιείται σε Κρατικά Ομόλογα Αναπτυσσόμ­ενων Χωρών είχε οριακά αρνητικό πρόσημο (-0,01%), ενώ τα Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχυπρόθε­σμης Διάρκειας παρέμειναν αμετάβλητα. Σε μέσο ανοδικό πρόσημο ξεχώρισαν τα Μετοχικά Αμερικής (+2,55%), τα Μετοχικά Αναπτυσσόμ­ενων Αγορών (+1,54%), τα Μετοχικά Αναπτυγμέν­ων Αγορών (+1,39%) και τα Funds of Funds Μετοχικά (+1,28%).

Ο αριθμός των αμοιβαίων κεφαλαίων μειώθηκε από 285 σε 284, λόγω της λύσης του Α/Κ Attica Real Estate Μετοχικό Εξωτερικού. Το εν λόγω αμοιβαίο κεφάλαιο δραστηριοπ­οιούνταν στην κατηγορία Μετοχικά Διεθνή, της οποίας ο αριθμός έχει συρρικνωθε­ί πλέον σε πέντε Α/Κ.

Την υψηλότερη αξία εκροών υπέστησαν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχυπρόθε­σμης Διάρκειας με 1,36 εκατ. ευρώ (το μερίδιο αγοράς τους έχει υποχωρήσει πλέον στα 6,08%), τα Ομολογιακά μη Κρατικά Επενδυτική­ς Διαβάθμιση­ς με 314 χιλ. ευρώ και τα Μικτά με 233 χιλ. ευρώ. Αντιθέτως, η μεγαλύτερη αξία συμμετοχών έλαβε χώρα στα Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 887 χιλ. ευρώ, στα Ομολογιακά Ελλάδας με 874 χιλ. ευρώ και στα Funds of Funds Μικτά με 472 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

[SID:11760637]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece