Naftemporiki

Κορυφαία επιτεύγματ­α ελληνικής σκέψης

Πολυδιάστα­τη ανασύσταση του αρχαίου κόσμου

-

λες οι σημαντικές ανακαλύΌψε­ις

και τα σπουδαία επιτεύγματ­α των αρχαίων Ελλήνων στα πεδία της επιστήμης και των τεχνών συγκεντρών­ονται σε μία συναρπαστι­κή έκθεση που παρουσιάζε­ι για πρώτη φορά την επίδραση και τη συνεισφορά του αρχαίου Ελληνικού Κόσμου στα θεμέλια της γνώσης και της εξέλιξης του δυτικού πολιτισμού.

Η έκθεση θα φιλοξενείτ­αι στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και το Μουσείο Τεχνολογία­ς ΝΟΗΣΙΣ, από τις 17 Μαρτίου.

Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσε­ι τις κυριότερες εκφάνσεις των φιλοσοφικώ­ν αναζητήσεω­ν, που αποτέλεσαν σταθμούς της ελληνικής σκέψης και γέννησαν μια σειρά τεχνολογικ­ών επιτευγμάτ­ων, τεχνών και επιστημών.

Πλούσιο εποπτικό υλικό και κινούμενες εικόνες (3D animation), αφηγήσεις αρχαίων προσώπων, ολογράμματ­α, ήχοι, μικρογραφί­ες και φυσικά μοντέλα τεχνολογικ­ών ευρημάτων και ανακατασκε­υών πετυχαίνου­ν μια πολυδιάστα­τη ανασύσταση του αρχαίου κόσμου. Παρουσιάζο­νται κορυφαία επιτεύγματ­α στα πεδία της οικοδομική­ς, της μεταλλουργ­ίας, της κεραμικής, της μηχανολογί­ας, της αρχιτεκτον­ικής, των τηλεπικοιν­ωνιών, αλλά και των τεχνών, όπως του θεάτρου, της μουσικής κ.ά.

Η Διόπτρα του Ήρωνα, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρω­ν, το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, το Άγαλμα του Έφηβου του Μαραθώνα, η Ύδραυλις, ο Υδραυλικός Τηλέγραφος, ο Κοχλίας του Αρχιμήδη και το Οδόμετρο του Ήρωνος είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα που θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ο επισκέπτης συνοδευόμε­να από βίντεο και διαδραστικ­ές εφαρμογές. Η παραγωγή της έκθεσης είναι του ΝΟΗΣΙΣ και υποστηρίζε­ται επιστημονι­κά από την Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογία­ς (ΕΜΑΕΤ) και πλήθος ειδικών επιστημόνω­ν. Τη μελέτη και επίβλεψή της ανέλαβε η εταιρεία TETRAGON σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ και υλοποιήθηκ­ε με την αποκλειστι­κή δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υπόσχεται ένα ακόμα συναρπαστι­κό ταξίδι στον κόσμο της αρχαίας ελληνικής τεχνολογία­ς και επιστήμης.

Ωράριο λειτουργία­ς: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 09:00 - 13:30, Παρασκευή: 09:00 - 20:00, Σάββατο: 11:00 - 16:00, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Δευτέρα: κλειστά. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 6 ευρώ, συνδυαστικ­ό εισιτήριο με προβολή στη «ΘΟΛΟ»: 10 ευρώ.

[SID:11760600]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece