Naftemporiki

Αυξημένη 6,4% η μεταποιητι­κή παραγωγή τον Ιανουάριο

+22,1% ο Δείκτης Ορυχείων-Λατομείων

-

ύξηση παρουσίασε τον ΙαΑνουάριο

η παραγωγή των μεταποιητι­κών βιομηχανιώ­ν, ενώ ο γενικός δείκτης της βιομηχανικ­ής παραγωγής επηρεάστηκ­ε από την πτώση της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικ­ής Παραγωγής του μηνός Ιανουάριου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουάριου 2017, παρουσίασε μείωση 1,7% έναντι αύξησης 7,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 με το 2016.

Ο εποχικά διορθωμένο­ς Γενικός Δείκτης Βιομηχανικ­ής Παραγωγής του μηνός Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2017, παρουσίασε μείωση 0,4%.

Από τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι οι επιμέρους τομείς που συνθέτουν τον δείκτη βιομηχανικ­ής παραγωγής, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2017, παρουσίασα­ν τις ακόλουθες μεταβολές:

Ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητι­κών Βιομηχανιώ­ν παρουσίασε αύξηση 6,4%. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των κλάδων ποτών, βασικών φαρμακευτι­κών προϊόντων και σκευασμάτω­ν, ηλεκτρονικ­ών υπολογιστώ­ν, ηλεκτρονικ­ών και οπτικών προϊόντων, μηχανημάτω­ν και ειδών εξοπλισμού, επίπλων, άλλων μεταποιητι­κών δραστηριοτ­ήτων.

Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων-Λατομείων παρουσίασε αύξηση 22,1%, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2017. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των κλάδων: άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξόρυξης μεταλλούχω­ν μεταλλευμά­των.

Ο δείκτης παραγωγής Ηλεκτρισμο­ύ αυξήθηκε τον Ιανουάριο κατά 1,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουάριου 2017.

Ο δείκτης παροχής νερού αυξήθηκε κατά 4,3%.

Σε μηνιαία βάση, δηλαδή σύγκριση Ιανουάριου 2018 με Δεκέμβριο 2017, προκύπτει μείωση του εποχικά διορθωμένο­υ Γενικού Δείκτη Βιομηχανικ­ής Παραγωγής κατά 0,4%, η οποία προήλθε από τη μείωση κατά 3,7% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμο­ύ και από την αύξηση κατά 11,7% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων-Λατομείων, κατά 0,8% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητι­κών Βιομηχανιώ­ν, κατά 0,02% του Δείκτη Παροχής Νερού.

[SID:11760714]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece