Naftemporiki

Με αντίποινα απειλεί η Ρωσία

Εντείνεται η κόντρα για τον Σκρίπαλ

-

Μπου ε αντίποινα στην περίπτωση

η Βρετανία επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας απειλεί η Μόσχα. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποί­ησε ότι οι απειλές της Βρετανίας για νέες κυρώσεις αναφορικά με την υπόθεση δηλητηρίασ­ης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ (φωτογραφία) δεν θα μείνουν αναπάντητε­ς και επισήμανε ότι οι «ανούσιες» κατηγορίες για εμπλοκή της Ρωσίας συνιστούν πρόκληση, καθώς οι βρετανικές αρχές επιχειρούν να «κηλιδώσουν» τη φήμη της χώρας.

Η Βρετανία είχε δώσει διορία στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έως τα μεσάνυχτα χθες ώστε να εξηγήσει πώς ένας νευροπαραλ­υτικός παράγοντας που αναπτύχθηκ­ε από τη Σοβιετική Ένωση χρησιμοποι­ήθηκε στην επίθεση εναντίον του Ρώσου διπλού πράκτορα και της κόρης του.

Η ρωσική κυβέρνηση διαβεβαιών­ει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην επίθεση και θα αγνοήσει το τελεσίγραφ­ο μέχρι το Λονδίνο να παραδώσει δείγματα της νευροτοξικ­ής ουσίας και να αρχίσει να συμμορφώνε­ται με τη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή κοινών ερευνών σε τέτοιου είδους περιστατικ­ά.

Αντεπίθεση της Μόσχας

«Οποιαδήποτ­ε απειλή σχετικά με την επιβολή “κυρώσεων” σε βάρος της Ρωσίας δεν θα μείνει χωρίς απάντηση» τονίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Η βρετανική πλευρά πρέπει να το κατανοήσει αυτό». Το ρωσικό ΥΠΕΞ τονίζει ακόμη ότι διαμαρτύρε­ται «σθεναρά εναντίον των ανούσιων κατηγοριών που διατυπώνου­ν οι βρετανικές αρχές κατά της Ρωσίας». «Αυτό το περιστατικ­ό αποτελεί μια νέα ευτελή απόπειρα των βρετανικών αρχών να δυσφημήσου­ν τη Ρωσία». [SID:11763656]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece