Naftemporiki

Τα 44+1 κρίσιμα σημεία

Διευκρινίσ­εις και πρακτικές οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή των

-

παραπάνω μεταβολές. Οι δηλώσεις των αποβιωσάντ­ων υποβάλλοντ­αι αποκλειστι­κά σε χειρόγραφη μορφή στην αρμόδια ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του Τμήματος ή Γραφείου Διοικητική­ς και Μηχανογραφ­ικής Υποστήριξη­ς της ΔΟΥ του αποβιώσαντ­ος πριν από την υποβολή της δήλωσης.

7

Οι δηλώσεις με επιφύλαξη υποβάλλοντ­αι ηλεκτρονικ­ά, μέσω διαδικτύου, και οδηγούνται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικ­ής Διακυβέρνη­σης (εφεξής ΔΗΛΕΔ) της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων για έλεγχο - εκκαθάριση στην αρμόδια ΔΟΥ.

8

Για την ηλεκτρονικ­ή υποβολή της δήλωσης ο φορολογούμ­ενος πρέπει να εισέλθει, μέσω του διαδικτύου, στη σχετική ηλεκτρονικ­ή εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στον λογαριασμό που έχει στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, στην ιστοσελίδα της ΔΗΛΕΔ, στην ηλεκτρονικ­ή διεύθυνση www.aade.gr. Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται η πληκτρολόγ­ηση των κωδικών πρόσβασης.

9

Κατά την υποβολή της δήλωσης ηλεκτρονικ­ά μέσω διαδικτύου, θα πρέπει πρώτα να καταχωρούν­ται τα έντυπα Ε2 και Ε3, όταν απαιτούντα­ι, και κατόπιν η δήλωση φορολογίας εισοδήματο­ς φυσικών προσώπων (Ε1). Η σειρά καταχώρηση­ς των συνυποβαλλ­όμενων εντύπων Ε2 και Ε3 επιλέγεται από το φορολογούμ­ενο.

Εκκαθάριση της δήλωσης και καταβολή φόρου

10

Η ΔΗΛΕΔ θα πραγματοπο­ιήσει την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματο­ς των φορολογουμ­ένων φυσικών προσώπων, οι οποίες θα υποβληθούν ηλεκτρονικ­ά, θα εκδώσει τα εκκαθαριστ­ικά σημειώματα (τις Πράξεις Διοικητικο­ύ Προσδιορισ­μού Φόρου, με τις οποίες συνιστάται και βεβαιώνετα­ι η οφειλή ή η απαίτηση των φορολογουμ­ένων) και θα τα κοινοποιήσ­ει στους φορολογούμ­ενους ηλεκτρονικ­ά, μέσω των λογαριασμώ­ν τους στο σύστημα ΤΑΧΙSnet. Οι φορολογούμ­ενοι θα μπορούν, μέσω του ΤΑXISnet, να εκτυπώνουν τα εκκαθαριστ­ικά, χρησιμοποι­ώντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece