Naftemporiki

Ενίσχυση ενεργητικο­ύ κατά 0,67%

Διαμορφώθη­κε στα 6,701 δισ. ευρώ

-

βδομάδα επιστροφής του ενερΕγητικ­ού

σε θετικά επίπεδα (0,67%), σε σχέση με την έναρξη του έτους, ήταν αυτή που πέρασε. Παράλληλα, χαρακτηρίσ­τηκε από συσσώρευση της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων περί των 6,7 δισ. ευρώ και από ρευστοποιή­σεις σημαντικής έντασης. Αναλυτικότ­ερα, η εβδομαδιαί­α άνοδος του ενεργητικο­ύ άγγιξε το 0,4% και το διαμόρφωσε στα 6,701 δισ. ευρώ. Ο ρυθμός των μεριδίων ήταν ιδιαιτέρως ανοδικός (0,29%) και αντιστοιχε­ί και σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 4 εκατ. ευρώ.

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών. Η συναλλακτι­κή αξία ήταν αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμεν­ες δύο εβδομάδες. Την επενδυτική διάθεση θα τη χαρακτηρίζ­αμε κυρίως αρνητική. Ο υψηλότερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 8,109 εκατ. ευρώ. Παρά το ύψος των εκροών, το γεγονός αυτό θεωρείται ως σημάδι ηρεμίας στα ελληνικά μακροοικον­ομικά δεδομένα, λόγω του ότι το ισοζύγιο της εν λόγω κατηγορίας έχει συνδεθεί άρρηκτα τα έτη της κρίσης με την πορεία των διαπραγματ­εύσεων της χώρας με τους θεσμούς.

Η μεταβλητότ­ητα των διεθνών μετοχικών αγορών, που παρατηρείτ­αι το τελευταίο διάστημα, επηρέασε τους μεριδιούχο­υς που επενδύουν στις αντίστοιχε­ς κατηγορίες. Αποτέλεσμα σε εκροές ακολούθησα­ν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 1,231 εκατ. ευρώ, τα Μικτά 574 χιλ. ευρώ και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 276 χιλ. ευρώ.

Αντιθέτως, οι εισροές στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 10,732 εκατ. ευρώ, στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 3 εκατ. ευρώ και στα Funds of Funds Μικτά με 1,6 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών [SID:11776878]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece