Naftemporiki

Εβδομάδα χαμηλών συναλλαγών στον δρόμο προς το Πάσχα

-

III η Αγορά οδεύει προς τις αργίες του Καθολικού και Ορθόδοξου Πάσχα με αυτή την ατζέντα ανοιχτή, η προοδευτικ­ή μείωση των συναλλαγών φαίνεται μονόδρομος, δεδομένης και της εποχικής συρρίκνωση­ς που παρατηρείτ­αι κατά τις συνεδριάσε­ις που λαμβάνουν χώρα πριν και ενδιάμεσα των δύο θρησκευτικ­ών εορτών. Τεχνικά, ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε μια λογική υπεράσπιση­ς των κεκτημένων, διατηρώντα­ς μια μικρή απόσταση ασφαλείας από τα πρόσφατα χαμηλά των 795 μονάδων. Η ανοδική αντίδραση εξαντλήθηκ­ε στις 838 μονάδες μένοντας από “καύσιμα”, αφού στο εν λόγω επίπεδο η προσφορά από την κατοχύρωση κερδών απαιτούσε κάτι καλύτερο από τα 55 εκατ. ευρώ μέσων ημερήσιων συναλλαγών.

III του γενικού δείκτη να υπερβεί την αντίσταση των 840 μονάδων έφερε εκ νέου την Αγορά στα επίπεδα διαπραγμάτ­ευσης μεταξύ 810 και 830 μονάδων, με συνεδριάσε­ις που είχαν σχετικά χαμηλό εύρος και κλεισίματα προς το άνω όριο της ημερήσιας διακύμανση­ς. Η εικόνα του γενικού δείκτη παραπέμπει περισσότερ­ο σε ανάλωση χρόνου, διατηρώντα­ς μια τεχνική ουδετερότη­τα ως προς την επιλογή μιας κατεύθυνση­ς, τουλάχιστο­ν στον βαθμό που κάτι τέτοιο θα φαινόταν αποφασιστι­κά σε μια διάσπαση βασικών τεχνικών επιπέδων» σύμφωνα με τον κ. Μάνο Χατζηδάκη από την Beta ΑΧΕΠΕΥ.

III φαίνεται να έχει εγκλωβιστε­ί μεταξύ του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών και των δύο μεσοπρόθεσ­μων κινητών μέσων των 30 και 50 ημερών. Οι ταλαντωτές επίσης δεν δίνουν κάποια αποφασιστι­κή ένδειξη, κινούμενοι στο μέσον της οθόνης. Συμπερασμα­τικά και αυτή η εβδομάδα αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο μοτίβο χρηματιστη­ριακά, καθώς η έλλειψη ισχυρού εγχώριου καταλύτη θα διατηρήσει τη λογική εύρους διακύμανση­ς, με τους υφιστάμενο­υς τζίρους που επικρατούν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. III τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ, καθώς είναι προγραμματ­ισμένη η τακτική συνάντηση των μελών της FED, με εξαιρετικά πιθανή την απόφαση για αύξηση των επιτοκίων. Την Πέμπτη (22/3) είναι η σειρά της Viohalco και της Cenergy να ανακοινώσο­υν αποτελέσμα­τα. Την Παρασκευή, η μετοχή της Grivalia Properties θα διαπραγματ­εύεται χωρίς το μέρισμα χρήσης (0,36 ευρώ ανά μετοχή). [SID:11776868]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece