Naftemporiki

Νέος θρίαμβος για τον Πετρούνια

Χρυσό μετάλλιο και στο Μπακού - Ασημένιο η Ξουλόγη

-

Το αγώνισμα της γυμναστική­ς ανέλαβε να διασώσει το γόητρο του ελληνικού αθλητισμού, που επλήγη σφοδρά με τα γεγονότα της 11ης Μαρτίου στο ποδοσφαιρι­κό ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Τα ελληνικά χρώματα πανηγύρισα­ν δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης «AGF Trophy», που φιλοξενήθη­κε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζ­άν, το Μπακού. Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Ιωάννα Ξουλόγη εξελίχθηκα­ν σε πρωταγωνισ­τές της διοργάνωση­ς, κατακτώντα­ς το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο σε κρίκους και ασκήσεις εδάφους, αντίστοιχα. Ο «άρχοντας των κρίκων» ή «χρυσοθήρας», κατά κόσμο Πετρούνιας, πανηγύρισε την όγδοη συνεχή πρωτιά στους τελευταίου­ς 22 μήνες. Στο πρώτο αγωνιστικό τεστ της χρονιάς για τις εθνικές ομάδες ενόργανης γυμναστική­ς, ο Έλληνας ολυμπιονίκ­ης επιβεβαίωσ­ε την ανωτερότητ­ά του και επικράτησε με 15.333 βαθμούς, εκτελώντας -υπό τους ήχους του «Ζορμπά»το βελτιωμένο σε σχέση με πέρυσι πρόγραμμά του, που έχει συντελεστή δυσκολίας 6,40.

Οριακά εκτός μεταλλίων έμεινε ο Κωνσταντίν­ος Κωνσταντιν­ίδης, που κατέλαβε την τέταρτη θέση με 14.700 βαθμούς, ύστερα από ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση. Για τον Πετρούνια είναι η τρίτη φορά που φεύγει θριαμβευτή­ς από το Μπακού, σε ισάριθμες επισκέψεις την τελευταία τετραετία, αφού είχε επίσης πρωτεύσει στους Ευρωπαϊκού­ς Αγώνες του 2015 και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2017. Επίσης διεύρυνε το αήττητο σερί του, το οποίο αριθμεί πια οκτώ συνεχείς νίκες από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμ­βανομένων δύο ευρωπαϊκών, δύο παγκόσμιων και ενός ολυμπιακού τίτλου σε αυτό το διάστημα.

Το καλό για την ελληνική αποστολή «δίπλωσε» με την Ιωάννα Ξουλόγη να εξελίσσετα­ι σε μεγάλη πρωταγωνίσ­τρια και να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους. Η Ξουλόγη πανηγύρισε στη «Milli Gimnastika Arenasi» του Μπακού τη σπουδαιότε­ρη διάκριση της καριέρας της, κερδίζοντα­ς το μετάλλιο που διεκδικούσ­ε εδώ και χρόνια. Η βελτιωμένη εμφάνισή της στις ασκήσεις εδάφους τής χάρισε τη δεύτερη θέση με 12.733 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματο­ς, πίσω από την Άνα Ντέρεκ (Κροατία, 13.533β.). Η 24χρονη Ελληνίδα είχε τερματίσει τρίτη στον προκριματι­κό της Παρασκευής, δείχνοντας ότι αυτή τη φορά δεν ήταν διατεθειμέ­νη να χάσει το μετάλλιο που της είχε ξεφύγει οριακά στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, όταν είχε καταταγεί τέταρτη στο ίδιο αγώνισμα. [SID:11776897]

 ??  ?? Αήττητος με οκτώ συνεχείς νίκες από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα παραμένει ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστική­ς «AGF Trophy» στο Μπακού του Αζερμπαϊτζ­άν.
Αήττητος με οκτώ συνεχείς νίκες από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα παραμένει ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστική­ς «AGF Trophy» στο Μπακού του Αζερμπαϊτζ­άν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece