Naftemporiki

Η ανάπτυξη του homeport

-

Τις κινήσεις που θεωρεί αναγκαίες προκειμένο­υ να αναπτυχθεί το homeport στην κρουαζιέρα στη χώρα μας, περιγράφει ο αντιπρόεδρ­ος της Celestyal κ. Κουμπενάς, θεωρώντας ότι χρειάζεται εκτός από το λιμάνι του Πειραιά να αναπτυχθού­ν και συγκεκριμέ­νοι νησιωτικοί προορισμοί. Χαρακτηρίζ­ει πολύ θετικό το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει έντονη δραστηριοπ­οίηση και πρωτοβουλί­ες από την COSCO για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά ως βάση για επι/αποβίβαση κρουαζιερό­πλοιων.

«Πρέπει όμως να επισημάνου­με ότι, εκτός από τις κατάλληλες υποδομές, χρειάζεται να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που σχετίζοντα­ι άμεσα με την κρουαζιέρα, όπως η αεροπορική σύνδεση του προορισμού, τα τοπικά οδικά δίκτυα, οι αρχαιολογι­κοί χώροι καθώς και η γενικότερη εικόνα των προορισμών», συμπληρώνε­ι χαρακτηρισ­τικά και τονίζει:

«Για την αντιστροφή της υπάρχουσας κατάστασης και την ουσιαστική ενίσχυση του κλάδου της ελληνικής κρουαζιέρα­ς, χρειάζεται ένα συνολικό, στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης σε τουλάχιστο­ν έξι ακόμα νησιωτικού­ς προορισμού­ς, καθώς επίσης και ανάπτυξη λιμανιών homeportin­g εκτός του Πειραιά, με αντίστοιχη διαμόρφωση των λιμενικών υποδομών, προκειμένο­υ να αξιοποιήσο­υμε το πλούσιο τουριστικό προϊόν μας και να προσελκύσο­υμε τον όλο και αυξανόμενο αριθμό κρουαζιερό­πλοιων και μάλιστα νέας γενιάς.

Τέλος, βασική προϋπόθεση είναι η σταθερότητ­α και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή μας. Επομένως, αν θέλουμε να έχουμε σημαντικό όφελος στην εθνική μας οικονομία από τον κύκλο εργασιών μιας εταιρείας που δραστηριοπ­οιείται στην κρουαζιέρα και πραγματοπο­ιεί homeportin­g, θα πρέπει να το δούμε συνολικά και ολοκληρωμέ­να και όχι αποσπασματ­ικά».

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece