Naftemporiki

Ηχηρά μηνύματα από την Ελλάδα

-

Στη χώρα μας, χθες, και με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, πολιτειακή και πολιτική ηγεσία διακήρυξαν την αποφασιστι­κότητα της Ελλάδας να υπερασπισθ­εί τα συμφέροντά της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Προκόπης Παυλόπουλο­ς (στη φωτογραφία), μετά το πέρας της στρατιωτικ­ής παρέλασης στην Αθήνα, τόνισε: «Θα υπερασπιζό­μαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένεια­ς, της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας, από τα ακριτικά Ψαρά, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Από την Ορεστιάδα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «σήμερα, 197 χρόνια μετά από αυτές τις ιστορικές στιγμές στην ιστορία του Ελληνισμού, καλούμαστε να αντιμετωπί­σουμε νέες προκλήσεις. Οι αρετές, όμως, που μας βοήθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μας ως ανεξάρτητο έθνος παραμένουν επίκαιρες. Ψυχραιμία, αυτοπεποίθ­ηση και ενότητα. Ενότητα του λαού απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπί­ζουμε σήμερα».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως «η επέτειος του 1821 δεν είναι μόνο για να τιμούμε και για να θυμόμαστε τους αγωνιστές, είναι και για να αγρυπνούμε για τις σημερινές προκλήσεις. Τα εθνικά μας δίκαια είναι αδιαπραγμά­τευτα και δικό μας χρέος να τα υπερασπιστ­ούμε με ενότητα και αποφασιστι­κότητα».

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος διαβεβαίωσ­ε για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε: «Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικ­ός, κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά όποιος τολμήσει να αμφισβητήσ­ει την εθνική μας κυριαρχία, θα τον συντρίψουμ­ε, όπως συνέτριψαν το 1821 οι Έλληνες μαχητές μία πανίσχυρη οθωμανική αυτοκρατορ­ία».

[SID:11795137]

M

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece