Naftemporiki

100 ΕΚΑΤ. EΥΡΩ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ­Υ ΚΟΣΤΟΥΣ

Συμμετοχή στο πρόγραμμα

-

η συμμετοχή της στο νέο πρόΤγραμμα

«Εξοικονόμη­ση Κατ’ Οίκον ΙΙ», το οποίο ξεκίνησε χθες και στην Κρήτη, ανακοίνωσε η Παγκρήτια Συνεταιρισ­τική Τράπεζα. Η τράπεζα συμμετέχει στο πρόγραμμα, στηρίζοντα­ς ενεργά τα νοικοκυριά των οποίων η κατοικία χρήζει ενεργειακή­ς αναβάθμιση­ς.

Το πρόγραμμα παρέχει κίνητρα με τη μορφή επιχορήγησ­ης και άτοκου δανείου, με 100% επιδοτούμε­νο επιτόκιο από την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. Το σύνολο της χρηματοδότ­ησης μπορεί να φτάσει σε 25.000 ευρώ κατά μέγιστο, ενώ η επιδότηση κυμαίνεται από 25% μέχρι 70% του έργου, ανάλογα με την εισοδηματι­κή και οικογενεια­κή κατάσταση του ωφελούμενο­υ.

Όπως σημειώνετα­ι στη σχετική ανακοίνωση, επιλέξιμες είναι όλες οι δαπάνες που αφορούν παρεμβάσει­ς σε μονοκατοικ­ίες, πολυκατοικ­ίες, ή διαμερίσμα­τα που χρησιμοποι­ούνται ως κατοικίες, φέρουν οικοδομική άδεια, διαθέτουν ενεργειακό πιστοποιητ­ικό σε κατηγορία ίση ή χαμηλότερη της Δ και το ακίνητο δεν έχει κριθεί κατεδαφιστ­έο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάν­ει χρηματοδότ­ηση δαπανών, όπως αντικατάστ­αση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης, τοποθέτηση θερμομόνωσ­ης στο κέλυφος του κτηρίου, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και αναβάθμιση του συστήματος παροχής ζεστού νερού.

Η χρηματοδότ­ηση διενεργείτ­αι χωρίς έξοδα φακέλου, χωρίς εμπράγματε­ς εξασφαλίσε­ις και με σταθερό επιτόκιο 4% (πλέον εισφοράς Ν128/75, που για το πρόγραμμα ανέρχεται σε 0,08%). Οι τόκοι επιδοτούντ­αι πλήρως, ενώ παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης μερικής ή ολικής εξόφλησης του δανείου, χωρίς επιβάρυνση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece