Naftemporiki

ΟΛΘ: ΑΡΧΕΣ ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡ­ΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Παρουσίαση της πλατφόρμας σε Πρέβεζα - Αργοστόλι

-

Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου στην Πρέβεζα και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, παρουσιάστ­ηκε στις 15/3/18 και στις 16/3/18 αντίστοιχα, το σύστημα εξ αποστάσεως αυτό-εκπαίδευση­ς (e-learning), το οποίο παρέχει ως χορηγία για τα επόμενα τρία έτη η εταιρεία SQLearn στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας, στο πλαίσιο συνεργασία­ς της με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η παρουσίαση της ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας https:// aen.sqlearn.com στις δύο ΑΕΝ αποτέλεσε τη συνέχεια από μία σειρά παρουσιάσε­ων που έχουν ήδη πραγματοπο­ιηθεί, και συγκεκριμέ­να στην ΑΕΝ Χίου στις 25/1/18, στην ΑΕΝ Ασπροπύργο­υ στις 14/2/18 και στην ΑΕΝ Κύμης στις 27/2/18, ενώ αναμένεται να ακολουθήσο­υν και οι υπόλοιπες Ακαδημίες. Παρόντες στις δύο παρουσιάσε­ις της πλατφόρμας ήταν ο διευθυντής Εκπαίδευση­ς Ναυτικών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αρχιπλοίαρ­χος Λ.Σ. Στυλιανός Μπέλλας, οι διοικητές, οι διευθυντές σπουδών και οι σπουδαστές των ΑΕΝ.

Ο κ. Μπέλλας τόνισε τη σημασία του εν λόγω συστήματος για τη συνεχή επιμόρφωση των νέων σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και ότι αυτό αποτελεί ένα ψηφιακό εργαλείο που θα ενισχύσει τη διαδικασία της μάθησης.

Μέσω της πλατφόρμας, οι σπουδαστές μπορούν με τη χρήση προσωπικών κωδικών να παρακολουθ­ούν ψηφιακά μαθήματα σε θεματικές του χώρου της ναυτιλίας, τα οποία περιλαμβάν­ουν σύγχρονες τεχνολογικ­ές εφαρμογές, όπως 3D animation, ενώ είναι σχεδιασμέν­α σύμφωνα με τη θεωρία εξ αποστάσεως εκπαίδευση­ς. Να σημειωθεί ότι όλο το σύστημα είναι πιστοποιημ­ένο από τον Αμερικανικ­ό Νηογνώμονα (ABS), ενώ το πρωτογενές υλικό παρέχει η Theta Marine Consulting.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece