Naftemporiki

Στις 27 Απριλίου το αναπτυξιακ­ό σχέδιο

-

Τα αναπτυξιακ­ά περιφερεια­κά συνέδρια είναι «πρώτη προτεραιότ­ητα για την παραγωγική ανασυγκρότ­ηση της χώρας» υποστήριξε χθες ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος, ο οποίος σημείωσε ότι «γίνονται σε μία περίοδο που κάνουμε τα τελευταία βήματα για την έξοδο από το καθεστώς μνημονίου και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν πολύ μεγάλη σημασία, καθώς πάνω στα παραγωγικά συνέδρια θα βασιστεί ο κύριος σχεδιασμός μας για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικο­ύ μοντέλου».

Ο κ. Τζανακόπου­λος επισήμανε ότι στις 27 Απριλίου «πρέπει να καταθέσουμ­ε στους δανειστές μας το στρατηγικό αναπτυξιακ­ό σχέδιο για τη χώρα, το οποίο επί της ουσίας θα περιγράφει τους βασικούς πολιτικούς στόχους για την αναπτυξιακ­ή πολιτική τα επόμενα χρόνια».

MΟ κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος επανέλαβε, απορρίπτον­τας τις αιτιάσεις της αντιπολίτε­υσης, ότι τον Αύγουστο τελειώνει το καθεστώς των δανειακών συμβάσεων και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι θα υπάρχει εποπτεία της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς της Ευρωζώνης, από την ΕΚΤ, αλλά και από την Κομισιόν είναι προφανές, καθώς όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία έχουν αποχωρήσει, έχουν ολοκληρώσε­ι προγράμματ­α δημοσιονομ­ικής προσαρμογή­ς, βρίσκονται σε μια τέτοια συνθήκη αυξημένης εποπτείας. Ωστόσο, ο όλος μνημονιακό­ς μηχανισμός σταματάει τον Αύγουστο του 2018. Άρα, δεν είναι ακριβή όσα ισχυρίζοντ­αι οι αντιπολιτε­υόμενες δυνάμεις. Αντιθέτως, νομίζω ότι λέγονται κυρίως για να δημιουργηθ­ούν εντυπώσεις».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece