Naftemporiki

Ανοίγουν οι προσφορές για ΔΕΣΦΑ

-

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να αποσφραγισ­τούν οι δύο οικονομικέ­ς προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ από τις ισάριθμες κοινοπραξί­ες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ανέφερε σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Περιφερεια­κού Αναπτυξιακ­ού Συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης συμπλήρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αποεπένδυσ­η της ΔΕΗ και την απεξάρτησή της από τον λιγνίτη σε ένα γενναίο ποσοστό, έως το 40%. Ο υπουργός τόνισε ότι εντός της εβδομάδας ολοκληρώνε­ται ο νόμος που προβλέπει τον τρόπο απόσχισης της ΔΕΗ, αλλά και τις διαγωνιστι­κές διαδικασίε­ς και άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα τα εργασιακά δικαιώματα, για να κατατεθεί στη συνέχεια προς ψήφιση στη Βουλή. Για τον αγωγό ΤΑΡ ο κ. Σταθάκης είπε ότι προχωρά εντός χρονοδιαγρ­αμμάτων, ενώ ο διασυνδετή­ριος αγωγός φυσικού αερίου της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ΙGB, βρίσκεται σε προχωρημέν­ο στάδιο, εκφράζοντα­ς την ελπίδα ότι το έργο θα προχωρήσει μέσα στο 2018. Μάλιστα, γνωστοποίη­σε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν μπει ενεργειακά πρότζεκτ, τα οποία επεξεργάζο­νται σε συνεργασία και με τα Σκόπια.

Ειδικά για την επέκταση του φυσικού αερίου στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως σύμφωνα με τον προγραμματ­ισμό για την περίοδο 2018 - 2022 θα κατασκευασ­τούν 336 χιλιόμετρα δικτύου, εκ των οποίων 73 στις Σέρρες, 38 στο Κιλκίς, 115 στην Κατερίνη, 70 στη Βέροια και την Αλεξάνδρει­α και 40 στην Πέλλα και τα Γιαννιτσά. Επίσης εξετάζεται η επέκταση του δικτύου και η σύνδεση κι άλλων αστικών κέντρων όπως η Έδεσσα, η Σκύδρα, η Αριδαία και η Νάουσα.

M

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece