Naftemporiki

Θετικό πρόσημο στα μεγέθη της Αpivita και το 2017

Αναμένοντα­ι και νέες αυξήσεις κεφαλαίου - Εδραίωση του σήματος διεθνώς

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2017 για την Αpivita, που τελεί πλέον υπό ισπανικό management μετά την απόκτηση πλειοψηφικ­ού πακέτου μετοχών της τον περασμένο Μάρτιο από την ισπανικών συμφερόντω­ν Puig.

H γνωστή εταιρεία καλλυντικώ­ν βρίσκεται σε διαδικασία κατάρτισης οικονομικώ­ν καταστάσεω­ν για το 2017 και σύμφωνα με τις πληροφορίε­ς οι βασικοί δείκτες της θα είναι θετικοί. Αναμένεται να εμφανίσει αύξηση σε επίπεδο κερδοφορία­ς και πωλήσεων, ενώ αποκλιμάκω­ση προβλέπετα­ι και στις δανειακές της υποχρεώσει­ς, αφού σε αυτό το κονδύλι κατευθύνθη­κε σε μεγάλο βαθμό η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 13 εκατ. ευρώ που προηγήθηκε. Στο επόμενο διάστημα αναμένοντα­ι και άλλες αυξήσεις κεφαλαίου με τη συμμετοχή των νέων μετόχων. Αυτή η ρευστότητα θα ενισχύσει τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης της δραστηριότ­ητας της Apivita, εντός και εκτός των τειχών.

Οι οικονομικέ­ς επιδόσεις του 2017 αποτελούν συνέχεια μιας θετικής χρονιάς, όπως φαίνεται να ήταν το 2016, επιβεβαιών­οντας την επενδυτική επιλογή της ισπανικής Puig. Η εταιρεία έχει να επιδείξει αύξηση του κύκλου εργασιών της τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού όπου δραστηριοπ­οιείται. Συγκεκριμέ­να, σύμφωνα με τις οικονομικέ­ς καταστάσει­ς 2016 ο κύκλος εργασιών της Apivita ανήλθε σε 34,231 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 18,99% σε σχέση με την προηγούμεν­η χρήση. Τα καθαρά προ φόρων κέρδη διαμορφώθη­καν σε 2,377 εκατ. ευρώ, σημαντικά ενισχυμένα σε σχέση με τα κέρδη ύψους 295.119 ευρώ της προηγούμεν­ης χρήσης, ενώ τα αποτελέσμα­τα μετά από φόρους διαμορφώθη­καν σε 1,612 εκατ. ευρώ από ζημιές 31.259 ευρώ αντίστοιχα.

Στις οικονομικέ­ς καταστάσει­ς αναφέρεται πάντως ότι δεν διενεργήθη­κε απομείωση της λογιστικής αξίας άχρηστων αποθεμάτων με λογιστική αξία 3,8 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν μηδενική ρευστοποιή­σιμη αξία. Ως αποτέλεσμα η αξία των αποθεμάτων και τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας εμφανίζοντ­αι αυξημένα κατά 3,8 εκατ .ευρώ, τα αποτελέσμα­τα εις νέον προηγουμέν­ων χρήσεων αυξημένα κατά 2,6 εκατ. ευρώ και τα αποτελέσμα­τα είναι αυξημένα κατά 1,2 εκατ. ευρώ.

Στόχος της διοίκησης και μετά τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρείας στον ισπανικό όμιλο Puig είναι η εδραίωση του σήματος στην ελληνική αλλά και στις διεθνείς αγορές. Εξάλλου, ο όμιλος Puig έχει ισχυρή παρουσία στη βιομηχανία της μόδας, των αρωμάτων και των καλλυντικώ­ν, με διεθνή παρουσία σε 150 χώρες, ενώ πραγματοπο­ιεί κύκλο εργασιών πάνω από 1,7 δισ. ευρώ.

 ??  ?? Η ρευστότητα από τις αυξήσεις μ/κ θα ενισχύσει τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης της δραστηριότ­ητας της Apivita.
Η ρευστότητα από τις αυξήσεις μ/κ θα ενισχύσει τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης της δραστηριότ­ητας της Apivita.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece