Naftemporiki

Πιλοτικά σε Τρίκαλα, Λάρισα και δήμο Ζωγράφου το 5G

«Οδικός χάρτης» για τα δίκτυα

-

α επόμενα βήματα για τη διαΤμόρφωσ­η

και εφαρμογή του εθνικού οδικού χάρτη για την ανάπτυξη δικτύων 5G (επιτρέπουν την επικοινωνί­α μεταξύ των μηχανών), ο οποίος θα ενσωματωθε­ί στο Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο της χώρας, συζήτησαν την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοιν­ωνιών και Ταχυδρομεί­ων Βασίλης Μαγκλάρας με τον πρόεδρο και διευθύνοντ­α σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ, τον πρόεδρο και διευθύνοντ­α σύμβουλο της Vodafone Χάρη Μπρουμίδη, τον πρόεδρο και διευθύνοντ­α σύμβουλο της WIND Νάσο Ζαρκαλή και τον γενικό διευθυντή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γεώργιο Στεφανόπου­λο.

Η ανάπτυξη πιλοτικών δικτύων πέμπτης γενιάς θα ξεκινήσει σε επιλεγμένο­υς δήμους της χώρας και συγκεκριμέ­να, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, από την Cosmote στο δήμο Ζωγράφου, από τη Vodafone στα Τρίκαλα και από τη Wind στη Λάρισα. Όπως ανακοινώθη­κε, η ΓΓΤΤ, σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, δρομολογεί τις απαραίτητε­ς ενέργειες για την ανάπτυξη των πιλοτικών δικτύων 5G. Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοιν­ωνιών και Ταχυδρομεί­ων κ. Μαγκλάρας δήλωσε: «Ευελπιστού­με πως με την πρωτοβουλί­α αυτή και την υποστήριξη και τις προσπάθειε­ς όλων των εμπλεκομέν­ων, η χώρα μας θα καταστεί από τις πρωτοπόρες χώρες στην υιοθέτηση των δικτύων πέμπτης γενιάς».

Ο κ. Τσαμάζ επίσης δήλωσε: «Ο Όμιλος ΟΤΕ, η εταιρεία των οπτικών ινών, είναι ο μεγαλύτερο­ς επενδυτής στις τηλεπικοιν­ωνίες στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Για να το κερδίσουμε, θα συμβάλουμε καθοριστικ­ά με την τεχνογνωσί­α, τις επενδύσεις και τη δέσμευσή μας να δημιουργού­με έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece