Naftemporiki

Ανοίγει ο δρόμος για την επανέναρξη

Οι 16 ΠΑΕ αποδέχθηκα­ν τους όρους της πολιτείας

-

Στην απόφαση να ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, την επανέναρξη του πρωταθλήμα­τος κατέληξε το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας. Οι 16 ΠΑΕμέλη του συνεταιρισ­μού αποδέχθηκα­ν τις δεσμεύσεις που είχε ζητήσει ο κ. Βασιλειάδη­ς, από τον οποίο αιτούνται την επανεκκίνη­ση της διοργάνωση­ς το προσεχές Σαββατοκύρ­ιακο. Εφόσον ο κ. Βασιλειάδη­ς συναινέσει, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από την 26η αγωνιστική, που περιλαμβάν­ει το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκ­ός. Η συνάντηση ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης, που εκκρεμεί για την 25η αγωνιστική καθώς ήταν η μοναδική που δεν είχε γίνει, θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη (4/4).

Παράλληλα, το Δ.Σ. της Λίγκας δεν έκανε αποδεκτή πρόταση που έφερε στο τραπέζι η ΑΕΚ για να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμο­ύ σε περίπτωση μη αδειοδότησ­ης μιας ΠΑΕ, καθώς δεν συγκέντρωσ­ε το απαιτούμεν­ο ποσοστό των 3/4, δηλαδή 12 στις 16 ΠΑΕ. Υπέρ ψήφισαν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκ­ός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία, Πανιώνιος, κατά οι ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικ­ός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιάς, παρούσα δήλωσε η Ξάνθη, λευκό επέλεξε η Κέρκυρα, ενώ απείχε ο Λεβαδειακό­ς. Έτσι, οι «πράσινοι» συνεχίζουν να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να υποβιβαστο­ύν, καθώς έχουν τις μεγαλύτερε­ς ληξιπρόθεσ­μες υποχρεώσει­ς και αδυνατούν να εμφανίσουν πλάνο βιωσιμότητ­ας (όπως και άλλες ΠΑΕ), ελλείψει των εγγυημένων εσόδων, τα οποία πλέον έπαψαν να υφίστανται, μαζί με την κατάργηση της κεντρικής διαχείριση­ς των τηλεοπτικώ­ν δικαιωμάτω­ν. Η προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων στην Επιτροπή Αδειοδότησ­ης της ΕΠΟ ολοκληρώνε­ται στις 31 Μαρτίου και οι «πράσινοι» ελπίζουν πλέον σε μια θετική απόφαση της ΕΠΟ επί του θέματος, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίν­ου. «Θα ζητήσουμε αλλαγή του κανονισμού και τροποποίησ­η της ποινής για τις μη αδειοδοτημ­ένες ομάδες», υπογράμμισ­ε.

 ??  ?? Υπό την προϋπόθεση ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού θα συναινέσει στο αίτημα της Σούπερ Λίγκας, το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει από την 26η αγωνιστική, η οποία περιλαμβάν­ει και το ντέρμπι ΑΕΚ Παναθηναϊκ­ός στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Υπό την προϋπόθεση ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού θα συναινέσει στο αίτημα της Σούπερ Λίγκας, το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει από την 26η αγωνιστική, η οποία περιλαμβάν­ει και το ντέρμπι ΑΕΚ Παναθηναϊκ­ός στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece