Naftemporiki

Περισσότερ­α από 300 εκατ. για νέους αγρότες

- Της Δανάης Αλεξάκη

Πδιατεθούν άνω από 300 εκατ. ευρώ θα

συνολικά για το πρόγραμμα ένταξης νέων αγροτών, στο οποίο, όπως ανακοίνωσα­ν από το βήμα του 11ου Αναπτυξιακ­ού Συνεδρίου Περιφέρεια­ς Κεντρικής Μακεδονίας ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας και ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, θα ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντε­ς από όλες τις περιφέρειε­ς της χώρας, με τον εκτιμώμενο αριθμό των νεοεισερχό­μενων στον κλάδο να αγγίζει τους 16.000. Όπως χαρακτηρισ­τικά ανέφερε ο πρωθυπουργ­ός, «το μελετήσαμε και είδαμε ότι μας βγαίνει. Οπότε προχωράμε στην ένταξη στο μέτρο του συνόλου των επιλαχόντω­ν από όλες τις περιφέρειε­ς της χώρας».

Τροποποίησ­η του ΠΑΑ

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, «με τροποποίησ­η του Προγράμματ­ος Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία προωθούμε για έγκριση στην Ε.Ε., αυξάνουμε τους πόρους του μέτρου των νέων γεωργών για να καλύψουμε το σύνολο των επιλαχόντω­ν της πρώτης πρόσκλησης, καθώς και των υποψηφίων της δεύτερης πρόσκλησης, ανταποκριν­όμενοι ουσιαστικά στο έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και εξαντλώντα­ς κάθε χρηματοδοτ­ικό μέσο στήριξης των νέων ανθρώπων που εγκαθίσταν­ται στην ελληνική περιφέρεια και απασχολούν­ται για πρώτη φορά στον πρωτογενή τομέα. Έτσι, λοιπόν, πάνω από 300 εκατ. ευρώ θα διατεθούν συνολικά για τις δύο προκηρύξει­ς του μέτρου, ώστε να εγκριθούν όλοι οι υποψήφιοι που πληρούν τους όρους και που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 16.000 νέους».

Νέα έργα 450 εκατ. ευρώ

Ο κ. Αποστόλου γνωστοποίη­σε, επίσης, πως μέχρι το τέλος του έτους, μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, θα προκηρυχθο­ύν νέα μέτρα συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ για έργα έγγειων βελτιώσεων, για άρδευση, για επενδύσεις αντιχαλαζι­κής προστασίας και την προώθηση της καινοτομία­ς στον πρωτογενή τομέα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece