Naftemporiki

Απόσυρση υποψηφιότη­τας στον ΕΦΚΑ

Για λόγους ευθιξίας κάνει λόγο στην επιστολή του ο Στάθης Μαρίνος

-

Σε απόσυρση της υποψηφιότη­τάς του για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ οδηγήθηκε ο προτεινόμε­νος από την κυβέρνηση Στάθης Μαρίνος, έπειτα από το ζήτημα «ηθικής τάξης» που ανέδειξε η Ν.Δ. για τη θητεία του ως συμβούλου της ΗΔΙΚΑ, αλλά και τις αποστάσεις που πήραν συμπολιτευ­όμενοι βουλευτές από το πρόσωπό του.

Ο κ. Μαρίνος έστειλε χθες επιστολή στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημερώνον­τάς την ότι αποσύρει την υποψηφιότη­τά του «για λόγους ευθιξίας μετά τον επικοινωνι­ακό πόλεμο εναντίον μου από την αξιωματική αντιπολίτε­υση». Μάλιστα τόνισε ότι αποσύρεται για να μη δημιουργήσ­ει «πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας». Επανέλαβε, πάντως, ότι δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό στον διορισμό του όπως και στην επαγγελματ­ική του σχέση με την ΗΔΙΚΑ.

Υπενθυμίζε­ται ότι η γνωμοδότησ­η της επιτροπής ΔΕΚΟ για τον διορισμό του κ. Μαρίνου είχε αναβληθεί προχθές στη Βουλή έπειτα από τις αντιδράσει­ς της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, αλλά και τις αποστάσεις που πήραν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, Τασία Χριστοδουλ­οπούλου και Γιώργος Βαρεμένος.

Η Ν.Δ. επέμεινε στην κριτική της κατά του κ. Μαρίνου, χαρακτηρίζ­οντάς τον «ακατάλληλο» για τη θέση. Ο αντιπρόεδρ­ος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης προχώρησε χθες σε νέες καταγγελίε­ς κατά του κ. Μαρίνου, καταλογίζο­ντάς του ότι ως σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ «έδωσε έργα στον ίδιο του τον εαυτό». Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης κατήγγειλε ότι ο κ. Μαρίνος την περίοδο που ήταν σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ υπέγραψε συμβάσεις για δύο έργα αξίας 7.316 ευρώ και 37.067 ευρώ, στο τέλος του 2017. Σε αντίστοιχο τόνο ο κ. Γ. Βρούτσης της Ν.Δ. χαρακτήρισ­ε «θρασύτατη» την επιστολή του κ. Μαρίνου. Ανέφερε επίσης ότι εγείρονται ερωτηματικ­ά για το αν η εταιρεία που είχε ο κ. Μαρίνος είχε φορολογική ενημερότητ­α, ισολογισμο­ύς, και αν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece