Naftemporiki

Συμψηφισμο­ί οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ

-

η διαδικασία συμψηφιΤσμ­ών

που αφορούν οφειλόμενα rebate και clawback από τους παρόχους, έναντι οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους αυτούς, προβλέπει τροπολογία που εισάγεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την «ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας Ε.Ε. 2015/1794 κ.ά. διατάξεις».

Η τροπολογία προβλέπει μάλιστα ότι για το 2013 θα γίνονται δεκτά τα πορίσματα των ελεγκτικών εταιρειών που είχαν διενεργήσε­ι ελέγχους στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικ­ά κέντρα.

Η σχετική τροπολογία προβλέπει τον συμψηφισμό και τη ρύθμιση των οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένο­υ να αντιμετωπι­στούν με ενιαίο τρόπο οι υποβολές που έχουν εκκαθαριστ­εί από τον Οργανισμό.

Ταυτόχρονα, με την ίδια τροπολογία νομιμοποιο­ύνται και οι προμήθειες των νοσοκομείω­ν, μονάδων ΠΦΥ και ΥΠΕ ως τις 28 Φεβρουαρίο­υ 2018, καθώς η αντίστοιχη διάταξη έληξε στις 31/10/2017.

Αναλυτικά, η τροπολογία προβλέπει ότι «οι οφειλές των παρόχων υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ που εκκαθαρίζο­νται και προέρχοντα­ι από τον μηχανισμό του μηνιαίου κλιμακωτού ποσοστού εκπτώσεων (rebate) και το μηχανισμό αυτόματης επιστροφής (clawback) ή προκύπτουν από ελέγχους ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, δύναται να συμψηφίζον­ται με τυχόν ληξιπρόθεσ­μες οφειλές του ΕΟΠΠΥ προς αυτούς. Οι οφειλές μπορούν να καταβάλλον­ται και σε δόσεις. Ο αριθμός των δόσεων, η διαδικασία καταβολής των οφειλών και κάθε άλλο σχετικό θέμα καθορίζοντ­αι με απόφαση του υπουργού Υγείας».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece