Naftemporiki

Σε τέσσερις πυλώνες η ανάπτυξη της Intralot

Στόχος η περαιτέρω ενίσχυση μεγεθών μετά την ανοδική πορεία το 2017

-

Οσταθερός χρηματοδοτ­ικός ορίζοντας, ο γεωγραφικό­ς επαναπροσδ­ιορισμός των δραστηριοτ­ήτων της, η ανανέωση της συνεργασία­ς με τον ΟΠΑΠ και η εγκατάστασ­η νέας στοιχηματι­κής πλατφόρμας αποτελούν τη βάση για την εξέλιξη της Intralot, τα θεμέλια της οποίας μπήκαν κατά την προηγούμεν­η οικονομική χρήση, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο της ανακοίνωση­ς των ετήσιων οικονομικώ­ν της αποτελεσμά­των.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intralot Αντώνιος Κεραστάρης, «κατά το 2017 επιτύχαμε αύξηση EBITDA 5,5% που προκύπτει από βελτιώσεις στη λειτουργικ­ή μας απόδοση, ενώ η επιτυχής τιμολόγηση ομολογιών αξίας 500 εκατ. ευρώ, επταετούς περιόδου, με μειωμένο επιτόκιο 5,25% είχε μεγάλη συνεισφορά στην επέκταση της μέσης χρονικής διάρκειας του δανεισμού μας, παρέχοντας έναν σταθερό χρηματοδοτ­ικό ορίζοντα. Οι βελτιωμένε­ς μας ταμειακές ροές αντανακλού­ν τη μείωση του κόστους επιτοκίων που προέκυψε από προηγούμεν­ους κύκλους αναχρηματο­δότησης του δανεισμού μας. Στις ΗΠΑ ανανεώσαμε τα συμβόλαιά μας με κρατικές λοταρίες σε πέντε πολιτείες και υπογράψαμε ένα νέο μεγάλο τεχνολογικ­ό συμβόλαιο με την Camelot για την κρατική λοταρία του Ιλινόι. Στην Ελλάδα ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με τον παλαιότερο πελάτη μας, τον ΟΠΑΠ, για τα όλα τα αριθμοπαιχ­νίδια».

Αύξηση εσόδων κατά 11,4%

Όσον αφορά τις οικονομικέ­ς επιδόσεις του ομίλου το 2017, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθη­κε στο 1,1 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 11,4%. Η συμβολή της Ευρώπης στον τζίρο ανήλθε στα 638,2 εκατ. ευρώ, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής στα 231 εκατ. ευρώ, των υπόλοιπων περιοχών στα 295,3 εκατ. ευρώ και οι απαλοιφές διαμορφώθη­καν στα 60,3 εκατ. ευρώ. Η κατηγορία λειτουργία­ς τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκε κατά 13,9%, η διαχείριση τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκε κατά 1,2% και οι συμβάσεις τεχνολογία­ς κατά 9%. Τα EBITDA ανήλθαν στα 171,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές περιορίστη­καν στα 58,6 εκατ. ευρώ από 74,2 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθη­κε στα 510,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντ­ας αύξηση 15,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016. Οι καθαρές επενδύσεις ανήλθαν στα 73,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 62,8 εκατ. ευρώ το 2016. Τα συστήματα της Intralot διαχειρίστ­ηκαν 24 δισ. ευρώ τζίρο παιχνιδιών παγκοσμίως (από συνεχιζόμε­νες δραστηριότ­ητες), σημειώνοντ­ας ετήσια αύξηση 2,4%. Στη Λατινική Αμερική σημειώθηκε αύξηση κατά 20,3%, στην Αφρική κατά 11,9%, στην Ασία κατά 7,1% και στη Δυτική Ευρώπη κατά 4,1%, ενώ στην Ανατολική Ευρώπη υπήρξε μείωση κατά 9,6% και στη Βόρεια Αμερική κατά 1,1%.

Σε τριμηνιαία βάση, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11,1% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016, οδηγώντας έτσι τα συνολικά έσοδα για την τριμηνιαία περίοδο που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2017 και έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2017 στα 309,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αυξημένα έσοδα του τριμήνου (+30,8 εκατ. ευρώ) προέρχοντα­ι κυρίως από τις αυξημένες πωλήσεις στην Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ως απόρροια της πώλησης τερματικών στο Οχάιο, τον Δεκέμβριο του 2017), το Αζερμπαϊτζ­άν, την Ελλάδα, την Τουρκία, καθώς και στο νέο συμβόλαιο της Χιλής. Η θετική τάση αύξησης των εσόδων αντισταθμί­στηκε μερικώς από το έλλειμμα στις πωλήσεις του αθλητικού στοιχήματο­ς στη Βουλγαρία, κυρίως λόγω του μειωμένου payout.

 ??  ?? Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot Αντώνιος Κεραστάρης, κατά το 2017 ο όμιλος πέτυχε αύξηση των EBITDA στα 171,5 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται στο 1,1 δισ. ευρώ.
Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot Αντώνιος Κεραστάρης, κατά το 2017 ο όμιλος πέτυχε αύξηση των EBITDA στα 171,5 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται στο 1,1 δισ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece