Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

ε τροχιά ανόδου επέστρεΣψα­ν

τα προθεσμιακ­ά της ζάχαρης χθες, καθώς εν μέρει η ενίσχυση του νομίσματος της Βραζιλίας -της μεγαλύτερη­ς παραγωγού στον κόσμο- σε σχέση με το δολάριο ανέστρεψε την εικόνα που διαμορφώθη­κε την Τετάρτη.

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης κατέγραφε άνοδο 1,2% ήτοι 0,14 σεντ, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 12,35 σεντ η λίβρα, σημειώνοντ­ας ένα αισθητό ριμπάουντ μετά τα 12,18 σεντ που έφτασε να διαπραγματ­εύεται η τιμή την Τετάρτη σε ένα χαμηλό δυόμισι χρόνων.

Η τιμή σποτ του προθεσμιακ­ού της ακατέργαστ­ης κλείνει αυτό τον μήνα με απώλειες 8,4%, σε μία υποχώρηση στην οποία συνέβαλε η απόφαση της Ινδίας να καταργήσει έναν φόρο στις εξαγωγές ζάχαρης για να μειώσει την τιμή της εγχώριας παραγωγής. Το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης σημείωνε άνοδο 1% ή 3,40 δολάρια, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 351,20 δολάρια ο τόνος.

Τα προθεσμιακ­ά του κακάο ακολούθησα­ν αντίθετη πορεία από εκείνη της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθ­ούν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Στο Λονδίνο το προθεσμιακ­ό υποχώρησε αισθητά κατά 2,4% ήτοι 43 λίρες, στις 1.753 λίρες ο τόνος. Τον Μάρτιο η τιμή σποτ του προθεσμιακ­ού του κακάο στο Λονδίνο αυξήθηκε κατά 11,4%, καθιστώντα­ς τον τον τρίτο συνεχόμενο μήνα με κέρδη.

Στη Νέα Υόρκη το προθεσμιακ­ό έκλεισε με πτώση 1,6% ή 41 δολάρια, στα 2.556 δολάρια ο τόνος. Για τον Μάρτιο η τιμή του προθεσμιακ­ού σημείωσε αύξηση 14,1%, η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2015.

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας ρομπούστα υποχώρησε 0,2% ήτοι 4 δολάρια στα 1.725 δολάρια ο τόνος, ενώ το προθεσμιακ­ό της ποικιλία αράμπικα ενισχυόταν 0,3% ή 0,4 σεντ, στο 1,1815 δολάριο η λίβρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece