Naftemporiki

Η έκθεση Χούμπελ εισηγείται Grexit

Μάιο ή Ιούνιο αναμένεται η τελική ετυμηγορία της FIFA

-

Οι φόβοι για την εισήγηση που θα έκανε ο Χέρμπερτ Χούμπελ στη FIFA επιβεβαιώθ­ηκαν, καθώς ο επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθ­ησης που όρισε η παγκόσμια συνομοσπον­δία για την ΕΠΟ προτείνει αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ από το διεθνές στερέωμα, σε διασυλλογι­κό και εθνικό επίπεδο, χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος. Ο Αυστριακός δικηγόρος δεν πείστηκε από όσα άκουσε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, και τα μέτρα που εξήγγειλε ότι θα λάβει, αφού ο Χούμπελ θεωρεί ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πάσχει από έλλειψη νόμων αλλά από την εφαρμογή τους.

«Η τρέχουσα κατάσταση δεν επιτρέπει στην ΕΠΟ να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσε­ων», αναφέρει χαρακτηρισ­τικά σε σημείο της έκθεσής του. Τι περιγράφει, όμως, ως «τρέχουσα κατάσταση»; Περιγράφει την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με όπλο, την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήμα­τος, τη μεγάλη καθυστέρησ­η στην ανακοίνωση των δικαστικών αποφάσεων και στις παρατηρήσε­ις της Επιτροπής Παρακολούθ­ησης προς την ομοσπονδία, οι οποίες δεν υλοποιήθηκ­αν. Η έκθεση-εισήγηση Χούμπελ θα αποσταλεί στην Επιτροπή Ομοσπονδιώ­ν-Μελών και θα συζητηθεί τον Μάιο, ίσως και τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να αλλάξουν κάποια πράγματα, όμως ρεαλιστικά ο χρόνος έχει λιγοστέψει πια, ενώ λύση νέας Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ δεν υφίσταται από πλευράς FIFA.

Στον απόηχο της έκθεσης Χούμπελ πραγματοπο­ιήθηκε το διοικητικό συμβούλιο και η συνεδρίαση της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής της ΕΠΟ, με τον Βαγγέλη Γραμμένο να δηλώνει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Όσο για το ότι επί ημερών της (σχετικά νέας) διοίκησής του επανήλθε ο κίνδυνος αποπομπής του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ, ενώ πληθαίνουν πια οι φωνές που καταλογίζο­υν ανεξήγητη αδράνεια στην ομοσπονδία, ο επικεφαλής της ΕΠΟ απάντησε ότι «η διοίκηση θα υλοποιήσει τους στόχους της. Επανεξετάζ­ουμε το νομικό πλαίσιο για να θωρακιστεί το άθλημα σε όλα τα επίπεδα. Θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει και η Επιτροπή Παρακολούθ­ησης θα λάβει σύντομα το τελικό πλαίσιο θέσεων της ΕΠΟ».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece