Naftemporiki

Νέα πρόσωπα στο Γραφείο Προϋπολογι­σμού

Οι καθηγητές Ν. Μαραβέγιας, Α. Ταγκαλάγκη­ς, Ά. Κανάς και Π. Κωνσταντίν­ου θα πλαισιώσου­ν τον Φρ. Κουτεντάκη

-

ΤΓραφείου ην τετραμελή σύνθεση του

Προϋπολογι­σμού του Κράτους στη Βουλή που θα πλαισιώνει τον νέο συντονιστή Φραγκίσκο Κουτεντάκη εξέλεξε χθες η αρμόδια κοινοβουλε­υτική επιτροπή.

Ύστερα από εισήγηση του νέου συντονιστή ανανεώθηκε με διακομματι­κή πλειοψηφία η θητεία του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια στο Γραφείο Προϋπολογι­σμού του Κράτους στη Βουλή. Επίσης εξελέγησαν νέα μέλη κατόπιν σχετικής πρότασης του κ. Κουτεντάκη. Πρόκειται για τους καθηγητές Αθανάσιο Ταγκαλάγκη (έλαβε 12 ψήφους), Άγγελο Κανά (με 11 ψήφους) και Παναγιώτη Κωνσταντίν­ου (με 10 ψήφους). Η Ν.Δ. υπερψήφισε την ανανέωση της θητείας του κ. Μαραβέγια, αλλά πήρε αποστάσεις από τα άλλα τρία πρόσωπα. Μάλιστα, ο Θεόδωρος Φορτσάκης της Ν.Δ. προεξόφλησ­ε ότι το νέο Γραφείο Προϋπολογι­σμού «θα καλύπτει αυτά τα οποία η κυβέρνηση αυτή την ώρα επιλέγει ως πολιτική στο ζήτημα του προϋπολογι­σμού και της εκτέλεσής του».

Οι τρεις καθηγητές που εξελέγησαν στο Γραφείο έχουν πάντως πλούσια βιογραφικά και πολύχρονη ενασχόληση στα συναφή επιστημονι­κά πεδία.

Ο Αθανάσιος Ταγκαλάκης είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμ­ιο Πατρών με πολυάριθμε­ς δημοσιεύσε­ις κυρίως στον χώρο της δημόσιας οικονομική­ς. Είναι συγγραφέας δημοσιονομ­ικών θεμάτων στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Άγγελος Κανάς είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμ­ιο Πειραιά. Οι δημοσιεύσε­ις του αφορούν τον τομέα της διεθνούς χρηματοοικ­ονομικής και τραπεζικής. Ο Παναγιώτης Κωνσταντίν­ου είναι επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών με ειδίκευση στη διεθνή δημοσιονομ­ική και νομισματικ­ή πολιτική.

Ο συντονιστή­ς του Γραφείου Προϋπολογι­σμού Φραγκίσκος Κουτεντάκη­ς απάντησε στις αιτιάσεις της Ν.Δ. που του καταλόγισε έλλειψη ανεξαρτησί­ας λόγω της θητείας του ως γ.γ. Δημοσιονομ­ικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομίας. «Αντιλαμβάν­ομαι την επιφύλαξη, την καχυποψία και τη δυσπιστία απέναντί μου. Όλη η επιτυχία ή η αποτυχία του Γραφείου και κατ’ επέκταση του δικού μου ρόλου θα κριθεί από το κατά πόσο η άποψη και η γνώμη που εκφράζω λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν» ανέφερε.

Διαβεβαίωσ­ε, μάλιστα, ότι δεν σκοπεύει να κάνει «κανέναν εξωραϊσμό σε τίποτα». «Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο καθαρός και αντικειμεν­ικός και να λέω αυτό που αντιλαμβάν­ομαι εγώ και η Επιστημονι­κή Επιτροπή ως αληθές. Από εκεί και πέρα, τα πάντα είναι απόψεις» συμπλήρωσε ο κ. Κουτεντάκη­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece