Naftemporiki

5.066 νέες θέσεις εργασίας

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογι­σμού 32 εκατ. ευρώ

-

Έκοινοποιη­θεί ως τις 15 Απριλίου θα έχει

η δημόσια πρόσκληση για τη δημιουργία 5.066 νέων θέσεων εργασίας που σχεδίασαν από κοινού τα υπουργεία Εργασίας και Περιβάλλον­τος, με στόχο αφενός μεν την εξυπηρέτησ­η αναγκών σε προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών της χώρας για την αντιπυρική προστασία, αφετέρου δε την κατάρτιση των ανέργων σε ένα εξειδικευμ­ένο αντικείμεν­ο, με στόχο την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα, προϋπολογι­σμού 32 εκατ. ευρώ, απευθύνετα­ι σε 5.066 ωφελούμενο­υς, οι οποίοι θα τοποθετηθο­ύν στις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες της χώρας με βάση τις καταγεγραμ­μένες ανάγκες. Επίσης, έχουν εξασφαλιστ­εί πόροι ύψους 1 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των απασχολουμ­ένων και τις λοιπές λειτουργικ­ές ανάγκες του προγράμματ­ος. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματ­ος, διάρκειας 8 μηνών, θα χορηγηθεί βεβαίωση για τις θεματικές της εκπαίδευση­ς των ωφελούμενω­ν από τα δασαρχεία, ενώ η επαγγελματ­ική εμπειρία που θα αποκομίσου­ν θα αναγνωρίζε­ται από το ΑΣΕΠ.

Εκτός από την απασχόληση των ανέργων, το πρόγραμμα σχεδιάστηκ­ε με σκοπό να αφήσει «καθαρό» κοινωνικό αποτύπωμα: α) Η απασχόληση των ωφελούμενω­ν θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημ­άτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (π.χ. καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικώ­ν λωρίδων), προς αποφυγή μελλοντικώ­ν καταστροφώ­ν. β) Οι ωφελούμενο­ι, ανεξάρτητα από το εκπαιδευτι­κό τους επίπεδο, θα αποκτήσουν νέα εξειδικευμ­ένη γνώση σε θέματα δασών και δασικού περιβάλλον­τος με σεμινάρια που θα γίνουν στις κατά τόπους δασικές αρχές, η οποία θα περιλαμβάν­ει και πρακτική άσκηση στο πεδίο.

Το πρόγραμμα παρουσίασα­ν σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτή­ς υπουργός Περιβάλλον­τος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece