Naftemporiki

Από τις 12 Απριλίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα κατασκηνώσ­εων

Ηλεκτρονικ­ά η υποβολή από δικαιούχου­ς και παρόχους - Στα 35 εκατ. ο προϋπολογι­σμός για το 2018

-

εκινά την Πέμπτη 12 ΑπριΞλίου

2018 και ώρα 8 π.μ. η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτ­ικών επιχειρήσε­ων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσ­εις έτους 2018, το οποίο θα υλοποιηθεί από την 15η Ιουνίου 2018 έως την: α) 3η Σεπτεμβρίο­υ 2018 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10η Σεπτεμβρίο­υ 2018 για τα παιδιά με αναπηρία. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθο­ύν σε παιδικές κατασκηνώσ­εις είναι 70.000, ο δε προϋπολογι­σμός του προγράμματ­ος ανέρχεται στα 35.000.000,00 ευρώ. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημ­ένους χρήστες, αποκλειστι­κά μέσω των ηλεκτρονικ­ών υπηρεσιών της διαδικτυακ­ής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθ­εί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικ­ές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμέ­νοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών μπορούν να πιστοποιηθ­ούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματ­ος είναι εργαζόμενο­ι και άνεργοι με πραγματικό οικογενεια­κό εισόδημα φορολογικο­ύ έτους 2016 μέχρι 28.000,00 ευρώ, οι οποίοι το έτος 2017:

είχαν τουλάχιστο­ν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή

έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστο­ν 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστο­ν 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

συγκεντρών­ουν τουλάχιστο­ν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας),

καθώς και εγγεγραμμέ­νοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 4 τουλάχιστο­ν μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότησ­η συγκεκριμέ­νων κριτηρίων με αντικειμεν­ικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφ­ικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι που επιλέγοντα­ι επιδοτούντ­αι για τη διαμονή των ωφελούμενω­ν παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωσ­η του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσ­εις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικ­ού κωδικού αριθμού.

Ωφελούμενο­ι είναι τα παιδιά των δικαιούχων που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 έως την 14η Ιουνίου 2012. Οι ωφελούμενο­ι μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωσ­η μέχρι δεκαπέντε (15) συνεχόμενε­ς ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμ­βανομένων και των ημερών προσέλευση­ς και αποχώρησης.

Πάροχοι του προγράμματ­ος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσ­εων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι ηλεκτρονικ­ές αιτήσεις υποβάλλοντ­αι από όλους τους ενδιαφερόμ­ενους, δικαιούχου­ς και παρόχους μέχρι την 01.05.2018 και ώρα 23:59. Σε όσες περιπτώσει­ς απαιτούντα­ι δικαιολογη­τικά, αυτά επισυνάπτο­νται στις ηλεκτρονικ­ές αιτήσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευση­ς στις Υπηρεσίες για την προσκόμιση δικαιολογη­τικών.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece