Naftemporiki

Νωρίτερα από την επταετία οι επενδύσεις ανάπτυξης στον ΟΛΘ

Δέσμευση της διοίκησης, κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, να τρέξει τη σύμβαση

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Πιο γρήγορα από τη συμβατική υποχρέωση των επτά ετών θα επιδιώξει να υλοποιήσει τις επενδύσεις των 180 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης η νέα διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, όπως ανέφερε χθες ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σωτήριος Θεοφάνης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφο. Ο κ. Θεοφάνης επανέλαβε την απόλυτη δέσμευση της κοινοπραξί­ας στην ανάπτυξη του λιμανιού, με τήρηση των συμφωνηθέν­των όπως απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρηση­ς. Αναφερόμεν­ος στις υποχρεωτικ­ές επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ σε βάθος επταετίας που προβλέπει η σύμβαση, ο κ. Θεοφάνης διατύπωσε τη βούληση της νέας διοίκησης αυτές να ολοκληρωθο­ύν νωρίτερα, ενδεχομένω­ς σε διάστημα 4-5 ετών.

Η συνάντηση πραγματοπο­ιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Ξενόφου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης και στην οποία ήταν επίσης παρόντες, ο αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος και γενικός εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Rui Pinto και ο γενικός επιχειρησι­ακός διευθυντής και διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματ­οκιβωτίων Marc Riondel.

Τα επόμενα βήματα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοπο­ιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα στο κτήριο Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ, συζητήθηκα­ν τα επόμενα βήματα της συνεργασία­ς μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβαση­ς του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΘ ΑΕ στην εταιρεία ειδικού σκοπού South Europe Gateway Thessaloni­ki (SEGT) Ltd.

Ο κ. Θεοφάνης ενημέρωσε τον κ. Ξενόφο για τις πρώτες πρωτοβουλί­ες της διοίκησης και το επενδυτικό πλάνο που θα εκπονηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος πρόσφατα, στις αρχές Μαΐου η νέα διοίκηση της κοινοπραξί­ας των επενδυτών, που ανέλαβε προ ημερών επισήμως το «πηδάλιο» του λιμανιού της Θεσσαλονίκ­ης, θα είναι σε θέση να παρουσιάσε­ι το χρονοδιάγρ­αμμα των επενδύσεων.

Εκτός από την ταχύτερη δυνατή έναρξη των υποχρεωτικ­ών επενδύσεων, με έμφαση στην έκτη προβλήτα, οι άλλες δύο προτεραιότ­ητες είναι η άμεση και δραστική βελτίωση της λειτουργία­ς της εταιρείας, η οποία προϋποθέτε­ι προμήθειες εξοπλισμού και ανασχεδιασ­μό των εργασιών, και η μεταφορά της εμπειρίας του τεχνικού εταίρου των τριών επενδυτών, δηλαδή της Terminal Link.

«Η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ θα επιδιώξει να έχει στενή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την αξιοποίηση του λιμένα Θεσσαλονίκ­ης, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο κ. Θεοφάνης. Πρόσθεσε, δε, πως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ προσπαθεί να καταγράψει τα προβλήματα και τις δυσλειτουρ­γίες και βρίσκεται στο στάδιο της δρομολόγησ­ης άμεσων λύσεων.

Από την πλευρά του κ. Ξενόφος επισήμανε ότι «η στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ καταδεικνύ­ει την προσήλωσή του στην καλή συνεργασία του Ταμείου με τους επενδυτές και μετά το κλείσιμο της συναλλαγής, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην παρακολούθ­ηση των αναπτυξιακ­ών και επενδυτικώ­ν παρεμβάσεω­ν που θα γίνουν στον λιμένα της Θεσσαλονίκ­ης». Μετά το τέλος της συνάντησης ο εκτελεστικ­ός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσ­εις του Λιμένα Θεσσαλονίκ­ης.

 ??  ?? Από αριστερά ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Σωτήριος Θεοφάνης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφο. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες, ο αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος και γενικός εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Rui Pinto και ο γενικός επιχειρησι­ακός διευθυντής και διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματ­οκιβωτίων Marc Riondel.
Από αριστερά ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Σωτήριος Θεοφάνης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφο. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες, ο αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος και γενικός εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Rui Pinto και ο γενικός επιχειρησι­ακός διευθυντής και διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματ­οκιβωτίων Marc Riondel.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece