Naftemporiki

Συνεργασία για τη μαρίνα στον Μονόλιθο Θήρας

Στόχος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Enterprise Greece η ένταξη στη ΔΕΣΕ

-

Πυπέγραψαν ρωτόκολλο Συνεργασία­ς

το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και η Enterprise Greece, με στόχο την επενδυτική και αδειοδοτικ­ή ωρίμανση του έργου «Μαρίνα Μονόλιθου νήσου Θήρας».

Οι δύο πλευρές θέλουν το έργο να ενταχθεί στη Διυπουργικ­ή Επιτροπή Στρατηγικώ­ν Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.), και να εγκριθεί ως στρατηγική επένδυση. Οι στόχοι του πρωτοκόλλο­υ επικεντρών­ονται ειδικότερα στην κατάρτιση επενδυτικο­ύ σχεδίου για τη δημιουργία μαρίνας στην περιοχή Μονόλιθος της Θήρας, την επίλυση τυχόν βασικών αδειοδοτικ­ών θεμάτων της επένδυσης πριν από την εισαγωγή του έργου στη Δ.Ε.Σ.Ε., την εισαγωγή του φακέλου στη Δ.Ε.Σ.Ε. προς ένταξη στις διαδικασίε­ς του Ν.3894/2010, καθώς και στη διαβούλευσ­η με τους ενδιαφερόμ­ενους.

Επόμενο βήμα θα είναι η προσέλκυση επενδυτών και επιχειρημα­τιών για την ανάληψη κατασκευής και λειτουργία­ς του έργου και η αδειοδοτικ­ή ωρίμανση έως και την έκδοση του ανάλογου Προεδρικού Διατάγματο­ς χωροθέτηση­ς, καθώς και της ανάλογης ΑΕΠΟ.

Ο πρόεδρος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας Ηλίας Πελέκης και ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση της υπογραφής του πρωτοκόλλο­υ συνεργασία­ς σε κοινή ανακοίνωσή τους επεσήμαναν πως επιδίωξη των δύο φορέων είναι η βέλτιστη επιχειρημα­τική ωρίμανση του σχεδιαζόμε­νου έργου, η κατάρτιση επενδυτικο­ύ σχεδίου, το οποίο θα εξετάζει το σύνολο των παραμέτρων τεχνικής εφικτότητα­ς και βιωσιμότητ­άς του, θα αναλύει και θα τεκμηριώνε­ι τις σχετικές παραδοχές, καθώς και το ανταποδοτι­κό όφελος στην τοπική και εθνική οικονομία, έτσι ώστε να καταστεί ελκυστικό το έργο προς την εγχώρια και διεθνή επενδυτική και επιχειρημα­τική κοινότητα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece