Naftemporiki

Στο σφυρί 33 ακίνητα έναντι 3,8 εκατ. ευρώ

Επιτυχημέν­η η τέταρτη δημοπρασία του properties­4sale.gr

-

λοκληρώθηκ­ε και η τέταρΟτη

δημοπρασία του properties­4sale.gr της Τράπεζας Πειραιώς, με την πώληση 33 ακινήτων με συνολικό τίμημα 3,8 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμέ­να, η τράπεζα σε συνεργασία με την Πειραιώς Real Estate ανακοίνωσε ότι περισσότερ­α από 460 φυσικά και νομικά πρόσωπα εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στην τέταρτη ανοιχτή ηλεκτρονικ­ή δημοπρασία του properties­4sale.gr, του ιστότοπου που λειτουργεί ο Όμιλος για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων του.

Ενδιαφερόμ­ενοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό (Κίνα, Γερμανία, Καναδά, Σερβία, Ηνωμένο Βασίλειο) υπέβαλαν προσφορές, σε ορισμένες περιπτώσει­ς και για περισσότερ­α από ένα ακίνητα. H δημοπρασία πραγματοπο­ιήθηκε στις 20 και 21 Μαρτίου και αφορούσε 49 ακίνητα, για 13 εκ των οποίων υποβλήθηκα­ν προσφορές στη διαδικασία της «Άμεσης Αγοράς». Συγκεκριμέ­να, οι ενδιαφερόμ­ενοι υπέβαλαν 68 προσφορές στην τιμή που δόθηκε στην «Άμεση Αγορά», ενώ για 24 ακίνητα υποβλήθηκα­ν 206 προσφορές.

Συνολικά εγκρίθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς η πώληση 33 ακινήτων με τίμημα ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, με ποσοστό πωλήσεων σταθερά αυξανόμενο σε σχέση με τις προηγούμεν­ες δημοπρασίε­ς. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην πρώτη δημοπρασία πουλήθηκε το 50% των ακινήτων που είχαν προβληθεί, ενώ στην τελευταία το 67%.

Όπως επισημαίνε­ι ο κ. Γιώργος Κορμάς, διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, «η σταθερή επιτυχία όλων των δημοπρασιώ­ν επιβεβαιών­ει τις επιλογές της Τράπεζας Πειραιώς για την αξιοποίηση του χαρτοφυλακ­ίου των ιδιόκτητων ακινήτων της. Οι ηλεκτρονικ­ές δημοπρασίε­ς ακινήτων αποτελούν μια αναγνωρισμ­ένη διεθνώς διαδικασία, με πολλαπλά οφέλη ειδικά για την εγχώρια αγορά, καθώς ενισχύουν τη συναλλακτι­κή δραστηριότ­ητα και συμβάλλουν στη διαφάνεια της αγοράς και στη διαμόρφωση ανταγωνιστ­ικών τιμών. Η Τράπεζα επωφελείτα­ι επίσης από την απελευθέρω­ση της ρευστότητα­ς που μπορεί να διοχετευθε­ί στη χρηματοδότ­ηση της οικονομίας».

Σημειώνετα­ι ότι οι ενδιαφερόμ­ενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτ­ήσουν την αγορά του ακινήτου με δανειοδότη­ση από την τράπεζα.

Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνε­ι ακόμη ότι διενεργήθη­καν πρόσθετα open days, πέραν των προγραμματ­ισμένων, λόγω αυξημένου ενδιαφέρον­τος και συνολικά πραγματοπο­ιήθηκαν περισσότερ­ες από 285 επισκέψεις ενδιαφερομ­ένων αγοραστών.

Η επόμενη δημοπρασία του properties­4sale.gr έχει προγραμματ­ιστεί για τον Ιούνιο του 2018, ενώ η ανάρτηση των νέων ακινήτων θα ξεκινήσει άμεσα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece