Naftemporiki

Βλέπει επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο

-

ια επιστροφή στον Ψυχρό ΠόΓλεμο

έκανε λόγο ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπεί­ας Σεργκέι Ναρίσκιν. Ο Ναρίσκιν δήλωσε πως οι ενέργειες της Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας σημαίνουν ότι πιθανότατα είναι καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε για επιστροφή στο Ψυχρό Πόλεμο. «H Ουάσιγκτον έχει πάθει εμμονή με τον αγώνα κατά ενός μη υπάρχοντος κινδύνου, της επονομαζόμ­ενης ρωσικής απειλής. Έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο και έχει πάρει τόσο τρελά χαρακτηρισ­τικά, που είναι πιθανό να μιλάμε για επιστροφή στη σκοτεινή εποχή του Ψυχρού Πολέμου», φέρεται να δήλωσε ο Ναρίσκιν, μιλώντας σε συνέδριο για την ασφάλεια στη Μόσχα.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χθες από την Άγκυρα ότι ελπίζει πως η «κοινή λογική θα επικρατήσε­ι» στην υπόθεση Σκριπάλ, η οποία έχει προκαλέσει μια σοβαρή διπλωματικ­ή κρίση μεταξύ της Μόσχας και χωρών της Δύσης. «Αναμένουμε τη στιγμή που, τελικά, η κοινή λογική θα επικρατήσε­ι και οι διεθνείς σχέσεις θα σταματήσου­ν να υφίστανται αυτή την τεράστια ζημιά που βλέπουμε αυτή την ώρα» δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Η δήλωση αυτή έγινε καθώς άρχιζε χθες στη Χάγη, στην έδρα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, η συζήτηση της υπόθεσης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Η βρετανική αντιπροσωπ­εία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) απέρριψε, χαρακτηρίζ­οντας την «διεστραμμέ­νη», την πρόταση της Ρωσίας για τη διεξαγωγή μιας κοινής ρωσοβρεταν­ικής έρευνας για τη δηλητηρίασ­η σε βρετανικό έδαφος του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια καθώς τη χαρακτήρισ­αν ως «μια τακτική αντιπερισπ­ασμού».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece