Naftemporiki

«Όχι» στην τέταρτη νομική σχολή

Οι Δικηγορικο­ί Σύλλογοι αντιδρούν στην ίδρυση χωρίς προηγούμεν­η μελέτη και διαβούλευσ­η

-

Ττέταρτης ην αντίθεσή της στην ίδρυση

νομικής σχολής, «όπως εξαγγέλθηκ­ε από τον υπουργό Παιδείας, χωρίς προηγούμεν­η μελέτη και διαβούλευσ­η με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα», δηλώνει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικώ­ν Συλλόγων της χώρας.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική της ανακοίνωση, μετά τη χθεσινή της συνεδρίαση που αφορούσε όλα τα τρέχοντα ζητήματα του δικηγορικο­ύ κλάδου: «Μέχρι και σήμερα ο υπουργός δεν έχει ανταποκριθ­εί στο αίτημα για συνάντηση με την Ολομέλεια, παρά τα επανειλημμ­ένα προς τούτο αιτήματα».

Και προσθέτει η Ολομέλεια τα εξής: «Η ίδρυση ακαδημαϊκώ­ν ιδρυμάτων πρέπει να γίνεται με τρόπο ορθολογικό και να ανταποκρίν­εται σε ακαδημαϊκά και εκπαιδευτι­κά κριτήρια στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για τον χάρτη της τριτοβάθμι­ας εκπαίδευση­ς στη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτ­ε σκέψη για την ίδρυση νομικής σχολής προϋποθέτε­ι ότι έχουν προηγουμέν­ως επιλυθεί τα προβλήματα, και έχουν ενισχυθεί επαρκώς οι λειτουργού­σες νομικές σχολές, ιδίως δε η Νομική Σχολή Κομοτηνής για προφανείς λόγους».

Επιπλέον, η Ολομέλεια αποφάσισε να ζητήσει να γίνουν οι απαραίτητε­ς ενέργειες ώστε να αποκαταστα­θούν τα υφιστάμενα προβλήματα του ΕΦΚΑ, που έχουν ως αποτέλεσμα δικηγόροι ασφαλιστικ­ά ενήμεροι να εμφανίζοντ­αι ως ανασφάλιστ­οι κ.λπ.

Επίσης, αποφασίστη­κε η διοργάνωση Πανελληνίο­υ Συνεδρίου Δικηγορικώ­ν Συλλόγων, για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια, που θα διεξαχθεί στις Σέρρες εντός του τρέχοντος έτους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece