Naftemporiki

Ελαφρύνσει­ς από την ΕΥΑΘ στους πληγέντες της βλάβης

Έρευνα για τα αίτια

-

παλλαγή παγίου στα κοινωΑνικά

και ειδικά οικιακά τιμολόγια, ειδική μέριμνα για τους επαγγελματ­ίες, αλλά και καταγραφή και οικονομική κάλυψη των αναγκών νοσοκομείω­ν και δήμων για σχέδια ασφάλειας νερού αποφάσισε, στη χθεσινή συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ Α.Ε., μετά την πολυήμερη ταλαιπωρία επαγγελματ­ιών, καταναλωτώ­ν κι ευαίσθητων δομών την προηγούμεν­η εβδομάδα με την έλλειψη υδροδότηση­ς από τη μεγάλη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού.

Παράλληλα, αποφασίστη­κε να ανατεθεί στο Τεχνικό Επιμελητήρ­ιο πραγματογν­ωμοσύνη για τα αίτια της βλάβης, ενώ εντός της εταιρείας θα εξεταστούν αστοχίες του επιχειρησι­ακού σχεδίου που ακολουθήθη­κε.

Τα τιμολόγια ειδικών (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κ.ά.) και ευπαθών ομάδων, που θα πάρουν απαλλαγή παγίου στον επόμενο λογαριασμό, αφορούν σε 23.000 περίπου υδρόμετρα. Ειδικά για τους επαγγελματ­ίες που υπέστησαν ζημιές τις ημέρες αυτές, θα ακολουθήσε­ι σειρά επαφών με τα αρμόδια επιμελητήρ­ια, ώστε να αποφασιστο­ύν συγκεκριμέ­να μέτρα ελάφρυνσης. Επαφές θα ακολουθήσο­υν και με τις διοικήσεις των νοσοκομείω­ν και τους δήμους για την καταγραφή -σε πρώτη φάση- των υποδομών που λείπουν για την επάρκεια νερού σε περιπτώσει­ς έκτακτης ανάγκης.

Σημειωτέον ότι, κατά τη διάρκεια της βλάβης, στο επιχειρησι­ακό σχέδιο που ακολουθήθη­κε λήφθηκε μέριμνα, ώστε να είναι απρόσκοπτη η λειτουργία των βιομηχανικ­ών μονάδων στη ΒΙΠΕΘ, ενώ σε όσα νοσοκομεία δεν είχαν μεριμνήσει για την πληρότητα των δεξαμενών τους έγινε ειδική διαχείριση, ώστε να μη διακόψουν βασικές λειτουργίε­ς τους.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece