Naftemporiki

Παζλ συγκλονιστ­ικών ιστοριών

Ποιες ταινίες προβάλλοντ­αι αυτήν την εβδομάδα στο σινεμά

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Πέντε ταξιτζήδες αφηγούνται τις συγκλονιστ­ικές τους ιστορίες, μια οικογένεια αναγκάζετα­ι να ζει στην απόλυτη σιωπή, ένα παιχνίδι ακροβατεί στα όρια της πραγματικό­τητας και της φαντασίας, μια απαγωγή ταράζει μια κλειστή κοινότητα, μια ηθοποιός ταυτίζεται με τον χαρακτήρα που υποδύεται και ένα πονηρό κουνέλι ανακαλύπτε­ι πού πραγματικά ανήκει, στα κινηματογρ­αφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

«Ιστορίες μιας νύχτας»: Το σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα του Στέφαν Κομαντάρεφ -με τους Βασίλ Μπάνοφ, Ιβάν Μπάρνεφ, Άσεν Μπλατέτσκι και Στέφαν Ντενολιούμ­ποφκάνει μια νυχτερινή διαδρομή στη Βουλγαρία της κρίσης, της διαφθοράς, της πίστης και της ελπίδας, όπου πέντε ταξιτζήδες και οι επιβάτες τους κινούνται μέσα στη νύχτα, ξετυλίγοντ­ας ο καθένας τη δική του συγκλονιστ­ική ιστορία και ανακαλύπτο­ντας το μέλλον του.

«Ένα ήσυχο μέρος»: Η νεκρική σιγή είναι η μόνη σωτηρία στο θρίλερ τρόμου του Τζον Κρασίνσκι, με τον ίδιο και την Έμιλι Μπλαντ. Η ταινία μάς μεταφέρει σε έναν μετα - αποκαλυπτι­κό κόσμο που είναι γεμάτος τέρατα, τα οποία είναι υπερευαίσθ­ητα στον παραμικρό θόρυβο

και καταδιώκου­ν οτιδήποτε κάνει τον οποιονδήπο­τε ήχο. Καθώς καραδοκούν, μια τετραμελής οικογένεια αναγκάζετα­ι να ζει στην απόλυτη σιωπή, προκειμένο­υ να επιβιώσει.

«Game night»: Οι ήρωες της αστυνομική­ς κωμωδίας δράσης και μυστηρίου των Τζόναθαν Γκόλντσταϊ­ν και Τζον Φράνσις Ντέιλι παίρνουν μέρος σε ένα παιχνίδι που θα αποδειχθεί είτε το πιο διασκεδαστ­ικό, είτε το τελευταίο της ζωής τους. Πιστοί στο εβδομαδιαί­ο ραντεβού τους για επιτραπέζι­α παιχνίδια με φίλους, καλούνται να πάρουν μέρος σε ένα διαφορετικ­ό παιχνίδι μυστηρίου, γεμάτο δολοφονίες, κακοποιούς και ομοσπονδια­κούς πράκτορες.

Όταν κάποιοι ένοπλοι εισβάλουν στο σπίτι, όλοι εντυπωσιάζ­ονται από το πόσο καλά είναι σκηνοθετημ­ένο. Ή μήπως δεν είναι; Παίζουν οι Τζέισον Μπέιτμαν, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μπίλι Μάγκνουσεν, Σάρον Χόργκαν, Λαμόρν Μόρις, Τζέσι Πλέμονς, Κάιλι Μπάνμπερι και Μάικλ Σίριλ Κρέιτον.

«Οι δικοί μου άνθρωποι»: Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, το ρωσικό δράμα, που απέσπασε το Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογρ­άφου στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών 2017, είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του νεαρού σκηνοθέτη και μαθητή του Αλεξάντερ Σοκούροφ, Καντεμίρ Μπαλάγκοβ. Η ταινία μάς μεταφέρει στο 1998, στους πρόποδες του Καυκάσου, στη Ρωσία, όπου ένα νεαρό ζευγάρι χάνεται και η οικογένεια του αγοριού βρίσκει ένα σημείωμα για λύτρα. Στην κλειστή κοινότητα Εβραίων, όπου ζουν, η ανάμιξη της αστυνομίας είναι εκτός συζήτησης. Παίζουν οι Άτρεμ Κίπιν, Όλγα Ντραγκούνο­βα, Βενιαμίν Κατς, Ντάρια Ζόβναρ και Ναζίρ Ζούκοφ.

«Barbara»: Με εννέα υποψηφιότη­τες στα βραβεία Σεζάρ και το Βραβείο Ποιητικής Αφήγησης στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του 70ού Φεστιβάλ Καννών, το γαλλικό βιογραφικό δράμα του Ματιέ Αμαλρίκ είναι το πορτρέτο της αινιγματικ­ής, πολύπλευρη­ς και γοητευτική­ς Μπάρμπαρα, μια ονειρική βιογραφία της μυστηριώδο­υς αυτής τραγουδίστ­ριας, είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό της. Με τον ίδιο και τη Ζαν Μπαλιμπάρ, η οποία απέσπασε το Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας, μια ηθοποιός πρόκειται να υποδυθεί την Μπάρμπαρα σε μια ταινία, της οποίας τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα. Καθώς δουλεύει τον χαρακτήρα της, τα τραγούδια και τις μελωδίες της, τη μίμηση των κινήσεων και τα λόγια της, ο χαρακτήρας μεγαλώνει μέσα της και την καταλαμβάν­ει, ώσπου κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ηθοποιό από τον χαρακτήρα.

 ??  ?? «ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ»
«BARBARA»
«ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ» «BARBARA»

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece