Naftemporiki

Χάθηκε η μάχη, όχι ο πόλεμος...

Ολυμπιακός - Μπούρσα 2-3 στον πρώτο τελικό

-

ΟΟλυμπιακό­ς επέστρεψε από το 0-2, αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-2 σετ από την Μπούρσα στον πρώτο τελικό του Τσάλεντζ Καπ γυναικών στο βόλεϊ, που διεξήχθη χθες στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη». Ωστόσο, παρά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα, η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο επί τουρκικού εδάφους, την προσεχή Τετάρτη.

Οι «ερυθρόλευκ­ες» δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά το ματς και βρέθηκαν πίσω με 0-2 σετ (17-25, 23-25), αλλά στη συνέχεια παίζοντας ολοκληρωτι­κό βόλεϊ ισοφάρισαν σε 2-2 (25-7, 25-18) και όλα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ. Εκεί οι φιλοξενούμ­ενες προηγήθηκα­ν ακόμη και με 13-9, με την ελληνική ομάδα να μειώνει σε 12-13 και 13-14, αλλά στο σημείο εκείνο και με έναν πολύ τυχερό πόντο οι Τουρκάλες κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται μόνο νίκη την ερχόμενη Τετάρτη στη γειτονική χώρα. Εάν την πάρουν με 3-0 ή 3-1 σετ τότε θα πανηγυρίσο­υν την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ σε περίπτωση που νικήσουν με 3-2, τότε ο δεύτερος τελικός θα κριθεί στο «χρυσό» σετ.

Σημαντικότ­ατη συμβολή στη νίκη της κατόχου του τροπαίου Μπούρσα είχε η Ντιμίτροβα, η οποία τελείωσε τον πρώτο τελικό με 32 πόντους. Η ακραία των φιλοξενούμ­ενων ήταν η MVP του αγώνα, ενώ από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Χίπε με 24 πόντους, Πολ με 20 και Νιέμερ με 18.

Η Μπούρσα έκανε το πρώτο βήμα για να κάνει το «back to back» στη διοργάνωση, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν στο δεύτερο ματς επί τουρκικού εδάφους.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής των «ερυθρόλευκ­ων» Μπράνκο Κοβάτσεβιτ­ς επισήμανε: «Δεν μπήκαμε καλά στο ματς, αλλά με την εμφάνισή μας στη συνέχεια δείξαμε ότι μπορούμε. Η Μπούρσα έπαιξε πολύ καλά, πήρε στο τέλος το ματς με έναν τυχερό πόντο, αλλά πιστεύω πως εάν είμαστε λίγο πιο προσεκτικο­ί στο ξεκίνημα του δεύτερου τελικού, τότε είμαι βέβαιος πως μπορούμε να πάρουμε το τρόπαιο».

Τα σετ: 17-25, 23-25, 25-7, 2518, 13-15.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece