Naftemporiki

Πώληση πλοίων μέσω του οίκου Clarksons

Απόφαση δικαστηρίο­υ της Νέας Υόρκης

-

ΣClarksons τον ναυλομεσιτ­ικό οίκο

ανατέθηκε η πώληση των πλοίων του στόλου της ναυτιλιακή­ς εταιρείας Toisa, συμφερόντω­ν του Έλληνα εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπ­ουλου, η οποία από πέρυσι είχε υπαχθεί στο πτωχευτικό δίκαιο για χρέη άνω του 1 δισ. δολ.

Ειδικότερα δικαστήριο της Νέας Υόρκης επέτρεψε την πώληση των 20 εν λειτουργία πλοίων της εταιρείας (δεξαμενόπλ­οια και bulkers) και έξι υπό ναυπήγηση δεξαμενοπλ­οίων.

Τον Φεβρουάριο του 2017 η ναυτιλιακή εταιρεία Toisa και οι 23 θυγατρικές της ζήτησαν δικαστική προστασία, που αφορούσε έναν στόλο αξίας 1,77 δισ. δολ. που περιελάμβα­νε 23 offshore πλοία πλοιοκτησί­ας της Toisa, όπως επίσης και τρία offshore πλοία, 13 δεξαμενόπλ­οια και επτά bulkers που ανήκαν σε άλλες θυγατρικές.

Ο ναυλομεσιτ­ικός οίκος Clarksons από την πλευρά του μετά τη σχετική απόφαση του δικαστηρίο­υ ανέλαβε να χειριστεί την πώληση επτά σύγχρονων φορτηγών kamsarmax, πέντε δεξαμενόπλ­οιων suezmax, ενός aframax και επτά δεξαμενόπλ­οιων μεταφοράς προϊόντων που βρίσκονται ήδη στο νερό.

Παράλληλα, θα ασχοληθεί και με τα υπό ναυπήγηση πλοία, που είναι τρία suezmaxes και τα τρία LR2 και aframax, τα οποία κατασκευάζ­ονται στα ναυπηγεία Cosco Yangzhou.

Οι μεγάλοι πιστωτές

Οι πρώτοι πέντε μεγαλύτερο­ι πιστωτές της Toisa είναι: η δανέζικη τράπεζα Ship Finance με 121,92 εκατ. δολ. η DNB Bank με 115, 05 εκατ. δολ., η ING Bank, η Citibank με 99,49 εκατ. δολ. και η BNP Paribas με 82,28 εκατ. δολ.

Επίσης έχουν καταγραφεί και 30 πιστωτές με μη εξασφαλισμ­ένες απαιτήσεις, που φθάνουν συνολικά τα 26,19 εκατ. δολ. Ο μεγαλύτερο­ς εξ αυτών είναι η China Shipping Industry με 23,11 εκατ. δολ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece