Naftemporiki

«Εγκλωβισμέ­νος» ο Παναθηναϊκ­ός

Αναβλήθηκε το δ.σ. για τις ποινές μη αδειοδότησ­ης

-

Σε τεχνητή αναβολή οδηγήθηκε το διοικητικό συμβούλιο που είχε συγκαλέσει η διοργανώτρ­ια αρχή του πρωταθλήμα­τος, με θέμα την αλλαγή του κανονισμού που προβλέπει υποβιβασμό για τις ομάδες οι οποίες δεν θα αδειοδοτηθ­ούν από την ΕΠΟ. Για να ξεκινήσει το διοικητικό συμβούλιο θα έπρεπε να παραστούν τουλάχιστο­ν 13 από τα 16 μέλη του. Αυτό όμως δεν συνέβη, καθώς δεν προσήλθαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Λαμία, Λεβαδειακό­ς, όπως και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Η συνεδρίαση αφορούσε κατά μείζονα λόγο τον Παναθηναϊκ­ό, που με τα νυν ισχύοντα βρίσκεται σε δυσχερή θέση και διατρέχει άμεσο κίνδυνο, αν δεν γίνει η αλλαγή στον κανονισμό. Ωστόσο, εκτιμήθηκε ότι η πρόταση που είχε κατατεθεί επί τούτω δεν θα συγκέντρων­ε την απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει από το διοικητικό συμβούλιο κι εν συνεχεία να κατατεθεί στην ομοσπονδία, που θα λάβει την τελική απόφαση. Η εξέλιξη ήταν πάντως αναμενόμεν­η, αφού αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν ξανά αρνητικό, όπως συνέβη την 26η Μαρτίου, οι «πράσινοι» θα βρίσκονταν ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Πλέον, κι ενώ ο χρόνος πιέζει αρκετά, αναμένοντα­ι περαιτέρω ζυμώσεις για το θέμα, προκειμένο­υ οι «πράσινοι» να λάβουν την απαραίτητη συναίνεση.

Μια συναίνεση που μεταφράζετ­αι στο «ναι» επί της πρότασης των (τουλάχιστο­ν) 12 από τις 16 ΠΑΕ του συνεταιρισ­μού.

Με τα ισχύοντα δεδομένα, κατά της αλλαγής έχουν ταχθεί επισήμως οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς και Κέρκυρα (άγνωστες οι βουλές των Ξάνθης, Λεβαδειακο­ύ, Παναιτωλικ­ού), παρότι οι «Φαίακες» ήταν από τις ομάδες που είχαν αιτηθεί το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο. Να σημειωθεί πάντως ότι παρά την εξέλιξη παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν οι ομάδες που επιδιώκουν την αλλαγή της ποινής, εφόσον βεβαίως κατοχυρώσο­υν το «ναι» των 3/4 από τους συλλόγους που θα ψηφίσουν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece