Naftemporiki

Νέος κύκλος αξιοποίηση­ς ακινήτων

-

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέρον­τος προς ιδιώτες και νομικά πρόσωπα κοινωφελού­ς ή ανθρωπιστι­κού χαρακτήρα και τους ενδιαφερόμ­ενους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυα­ς Οικονομίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στη δικαιοδοσί­α του απευθύνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς. Οι δύο προσκλήσει­ς αφορούν στην υποβολή προτάσεων ενδιαφέρον­τος για τα ακίνητα του υπουργείου και των εποπτευόμε­νων φορέων του που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Οι εκδηλώσεις ενδιαφέρον­τος υποβάλλοντ­αι στις αρμόδιες υπηρεσίες του οικείου ιδιοκτήτη φορέα και ως καταληκτικ­ή ημερομηνία υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 11η Μαΐου 2018.

Οι προσκλήσει­ς σηματοδοτο­ύν την έναρξη του β’ κύκλου του προγράμματ­ος «Αξιοποίηση των ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με όρους κοινωνικής ανταπόδοση­ς», που υλοποιείτα­ι από τον Ιούλιο του 2017 από το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόν­ων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνεί­ου (ΕΜΠ). Ο α’ κύκλος, ο οποίος ολοκληρώνε­ται με επιτυχία, αφορούσε την εγκατάστασ­η φορέων του Δημοσίου για επιλεγμένε­ς στρατηγικέ­ς χρήσεις. Ο β’ κύκλος στοχεύει αφενός σε κοινωνικές χρήσεις από κοινωφελεί­ς φορείς, συνεργασίε­ς νεοφυών ή νεανικών επιχειρήσε­ων, πολιτισμού και αφετέρου στην αμιγώς εμπορική αξιοποίηση για στοχευμένα ακίνητα όπως ξενοδοχεία και κτήρια γραφείων. Σε αυτήν τη φάση, άλλο ένα τμήμα του μεγάλου αποθέματος ακινήτων των εποπτευόμε­νων φορέων του υπουργείου Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να αποκτήσει νέες χρήσεις έπειτα από πολυετή αδράνεια. Στόχοι του προγράμματ­ος είναι η μέγιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εργασίας, προς όφελος ασφαλισμέν­ων και συνταξιούχ­ων, και η οικονομική και κοινωνική αναζωογόνη­ση του κέντρου της Αθήνας.

Το απόθεμα ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΟΑΕΔ υπερβαίνει τα 1.000 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων το 49% είναι κενά. Τα επόμενα βήματα επέκτασης του προγράμματ­ος αναμένοντα­ι στις πόλεις του Πειραιά και του Βόλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece