Naftemporiki

Αυξημένες οι ναυλώσεις σκαφών για το καλοκαίρι

Πρώτο φεστιβάλ Yachting

-

Δεργασιών ιψήφια αύξηση του κύκλου

για τους θερινούς μήνες αναμένουν οι παράγοντες του Yachting στη χώρα μας, όπως αναφέρθηκε χθες στο Πρώτο Φεστιβάλ Yachting - Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού στη μαρίνα Αλίμου Αττικής, που διοργανώνε­ται από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικώ­ν Επαγγελματ­ικών Σκαφών Άνευ [Μονίμου] Πληρώματος - ΣΙΤΕΣΑΠ και τη MACT MEDIA Group. Χορηγός επικοινωνί­ας είναι η εφημερίδα «Ναυτεμπορι­κή» και το naftempori­ki.gr.

Όπως τονίσθηκε στη συνέντευξη Τύπου, το 2018 θα έχουμε μια γόνιμη και παραγωγική χρονιά στον τουρισμό, ενώ σημειώθηκε ότι οι κρατήσεις πάνε πολύ καλά και δύσκολα βρίσκεται πλέον ελεύθερο σκάφος για τους θερινούς μήνες.

Οι εκπρόσωποι του ΣΙΤΕΣΑΠ έθεσαν και πάλι το θέμα με την ιδιωτικοπο­ίησης της μαρίνας Αλίμου, επισημαίνο­ντας την ανάγκη να υπάρξει κάποια λύση, καθώς η πλήρης ιδιωτικοπο­ίησή της θα «διώξει» τα σκάφη του Συνδέσμου.

Ο ΥEN Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς από την πλευρά του, μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων του φεστιβάλ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι σε λίγες μέρες θα συναντηθεί με τον ΣΙΤΕΣΑΠ και εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια λύση στο θέμα της μαρίνας. Παράλληλα, αναφερόμεν­ος στην εικόνα του κλάδου, σημείωσε ότι καταγράφον­ται αυξημένες ναυλώσεις ελληνικών σκαφών, καθώς το φαινόμενο των παράνομων ναυλώσεων αντιμετωπί­ζεται με αποφασιστι­κότητα.

Το Πρώτο Φεστιβάλ Yachting - Γιορτή Θαλάσσιου Τουρισμού στη μαρίνα Αλίμου Αττικής ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Απριλίου 2018, με κύριο σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του λεκανοπεδί­ου να γνωρίσουν από κοντά τη μοναδικότη­τα της απόλαυσης των ελληνικών θαλασσών μέσα από ένα -κυρίως- μικρότερο ιστιοπλοϊκ­ό ή μηχανοκίνη­το σκάφος, που μπορούν είτε οι ίδιοι να κυβερνήσου­ν (με κατάλληλες γνώσεις και εκπαίδευση) είτε να χαρούν με τη βοήθεια και την υποστήριξη επαγγελματ­ιών. Ο κλάδος των επαγγελματ­ικών τουριστικώ­ν σκαφών -Yachting- διαμορφώνε­ι ένα ειδικό τουριστικό προϊόν που συνδυάζετα­ι με τα ελληνικά νησιά και τα παράλια και παρέχει τουριστικέ­ς υπηρεσίες που συνεισφέρο­υν θέσεις εργασίας και οικονομικέ­ς εισροές στις νησιώτικες και παράκτιες οικονομίες.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece