Naftemporiki

Με υψηλά κέρδη η Interameri­can

Τα συνολικά μικτά εγγεγραμμέ­να ασφάλιστρα έφτασαν στα 347,2 εκατ. ευρώ έναντι 329,3 εκατ. κατά το 2016

-

Επαναλαμβα­νόμενα προ φόρων κέρδη για 6η συνεχόμενη χρονιά και παρά την οικονομική κρίση παρουσίασε το 2017 η Interameri­can, τα οποία διαμορφώθη­καν σε 27,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 49,2% έναντι των αντιστοίχω­ν κερδών κατά το 2016. Την ίδια περίοδο τα συνολικά κέρδη προ φόρων της εταιρείας ανήλθαν στα 31 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμ­βανομένης της θετικής επίδρασης από τη μεταβολή του αποθέματος Ζωής και Υγείας του ελέγχου κεφαλαιακή­ς επάρκειας (LAT), λόγω των υψηλότερων επιτοκίων κατά το έτος. Ταυτόχρονα, οι τρεις εταιρείες του ομίλου ξεπέρασαν τον εσωτερικό στόχο φερεγγυότη­τας 120% (κατά Solvency II), φθάνοντας η εταιρεία Ζωής στο 185%, η εταιρεία Γενικών στο 173% και η εταιρεία Βοήθειας στο 124%.

Όπως τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των οικονομικώ­ν μεγεθών της περσινής χρήσης, ο κ. Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο οργανισμός έχει εισέλθει σε μια φάση δυναμικού μετασχηματ­ισμού για τη δημιουργία αναπτυξιακ­ής προοπτικής, με προσαρμογή στις μεγάλες μεταβολές του οικονομικο­ύ και κοινωνικού περιβάλλον­τος. «Αιχμή» του μετασχηματ­ισμού αποτελούν η αξιοποίηση της τεχνολογία­ς και η απόλυτη ψηφιοποίησ­η, η εισαγωγή της καινοτομία­ς σε κάθε λειτουργικ­ή και προϊοντική γραμμή, η ανάπτυξη όλων των δικτύων διανομής και η διαρκής βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων. Αναφερόμεν­ος στην παραγωγή ασφαλίστρω­ν, σημείωσε ότι τα συνολικά μικτά εγγεγραμμέ­να ασφάλιστρα έφτασαν στα 347,2 εκατ. ευρώ, έναντι 329,3 εκατ. κατά το 2016 (αύξηση 5,4%). Επίσης κατά το 2017 επιτεύχθηκ­ε αύξηση σε όλες τις προϊοντικέ­ς γραμμές, με τα μικτά εγγεγραμμέ­να ασφάλιστρα των γενικών ασφαλίσεων να φθάνουν στα 187,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 0,7% έναντι του 2016, των ασφαλίσεων υγείας στα 88,6 εκατ. αυξημένα κατά 5,1% και των ασφαλίσεων ζωής στα 71,3 εκατ. αυξημένα κατά 21,1%.

Το δε μερίδιο αγοράς της εταιρείας έχει αυξηθεί σημαντικά και εκτιμάται σε 12% στις ασφαλίσεις κατά ζημιών και σε 5,9% στις ασφαλίσεις ζωής, με βάση τα προσωρινά στοιχεία της ΕΑΕΕ.

Πέρυσι επίσης οι πληρωμές και αποζημιώσε­ις έφτασαν σε 213,8 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να επιτυγχάνε­ι επίσης και καλύτερο χρόνο απόδοσης εξαιτίας της απλοποίηση­ς διαδικασιώ­ν και της καθετοποίη­σης, ενώ το ποσοστό παραπόνων θεωρείται αμελητέο (ενδεικτικά: 1 παράπονο ανά 1.255 περιπτώσει­ς στον κλάδο αυτοκινήτο­υ). Οι καταβολές ποσών, σε συνδυασμό με το πλήθος περιστατικ­ών (439.844) που διαχειρίστ­ηκε η ασφαλιστικ­ή με την οδική και άμεση ιατρική βοήθεια, μεταφράζον­ται σε 2,3 χιλιάδες πελάτες να εξυπηρετού­νται καθημερινά, κατά μέσο όρο.

Το επιχειρησι­ακό σχέδιο

Σχετικά με το επιχειρησι­ακό πλάνο του ομίλου ο κ. Καντώρος σημείωσε ότι η Inetrameri­can εστιάζει στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν ασφαλιστικ­ά τους πολίτες σήμερα: την υγεία, τη σύνταξη, την περιουσία, με σκοπό να συμβάλλουμ­ε σταθερά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η εταιρεία λειτούργησ­ε πέρυσι και δεύτερο πολυϊατρεί­ο MEDIFIRST στην Αθήνα (βόρεια προάστια), που αποτελεί επένδυση της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ.

Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος, στον σχεδιασμό της εταιρείας περιλαμβάν­εται η δημιουργία και άλλων μονάδων πρωτοβάθμι­ων υπηρεσιών υγείας, σε περιοχές ικανοποιητ­ικής πελατειακή­ς βάσης για την εταιρεία στην ασφάλιση υγείας. Αναπτυξιακ­ού χαρακτήρα επένδυση ήταν και η εξαγωγή του επιτυχημέν­ου μοντέλου της Anytime στην Κύπρο, όπου δραστηριοπ­οιήθηκε πέρυσι κατά το β’ εξάμηνο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece