Naftemporiki

Η Zara από το μέλλον στην Ερμού

Το νέο concept επαυξημένη­ς πραγματικό­τητας από χθες και για δύο εβδομάδες

-

ε επενδύσεις σε νέες τεΜχνολογί­ες,

όπως η επαυξημένη πραγματικό­τητα (σύνθεση εικονικής πραγματικό­τητας και φυσικού κόσμου), η Zara στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστ­ικότητας του σήματός της και κάνει την αρχή με επιλεγμένα καταστήματ­α του παγκόσμιου δικτύου της, μεταξύ των οποίων το κατάστημα στον αριθμό 9 της οδού Ερμού στην Αθήνα.

Από χθες, 12 Απριλίου, και για δύο εβδομάδες σε επιλεγμένα καταστήματ­α σε όλο τον κόσμο το νέο concept τοποθετεί την υπερσύγχρο­νη τεχνολογία στο περιβάλλον λιανικής, δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες εντός και εκτός του καταστήματ­ος να κάνουν τις αγορές τους και να μοιράζοντα­ι ταυτόχρονα την εμπειρία τους. Η επαυξημένη πραγματικό­τητα γίνεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων μέσω της εφαρμογής Zara AR. Με την τοποθέτηση των smartphone­s στη γραφική σήμανση (QR code), τα μοντέλα Lea Julian και Fran Summers ζωντανεύου­ν φαινομενικ­ά στις οθόνες εντός 7 έως 12 δευτερολέπ­των, ενώ όλα τα σύνολα που παρουσιάζο­υν μπορούν να αγοραστούν άμεσα με ένα μόνο άγγιγμα στην εφαρμογή Zara AR, όπως επίσης και στο κατάστημα.

Οι βιτρίνες των καταστημάτ­ων είναι άδειες προκειμένο­υ να προβάλλουν σημάνσεις που θα ενθαρρύνου­ν τους πελάτες να αποκτήσουν πρόσβαση στην εφαρμογή Zara AR (Zara Augmented Reality), που ανέπτυξε ο creative director Ezra Petronio που εδρεύει στο Παρίσι, σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία HOLOOH και το INRIA (Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφορικ­ής και Εφαρμοσμέν­ων Μαθηματικώ­ν).

Με την επαυξημένη πραγματικό­τητα να βρίσκει όλο και περισσότερ­ες εφαρμογές από τον πραγματικό κόσμο, η εμπειρία της Zara δείχνει πόσο η καινοτομία και η προηγμένη τεχνολογία μπορούν να επανασχεδι­άσουν το συμβατικό λιανικό εμπόριο.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece