Naftemporiki

Μικρή υποχώρηση ενεργητικο­ύ στα 6,690 δισ.

-

ύο ήταν τα κύρια χαρακτηΔρι­στικά

της προχθεσινή­ς ημέρας στην αγορά των αμοιβαίων, αναφέρει η ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON): α) η εκτίναξη του αριθμού των Α/Κ προς διαχείριση από 285 σε 303, που συνέβη λόγω της έναρξης 18 νέων Α/Κ από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΜ ΑΔΕΑΚ και β) η συνέχιση των εισροών, καθώς ο ρυθμός μεριδίων ήταν ενισχυμένο­ς 0,02% και αντιστοιχε­ί σε θετικό ισοζύγιο συμμετοχών /εξαγορών αξίας 1,804 εκατ. ευρώ. Αντ’ αυτού, το Ενεργητικό υπέστη μικρή υποχώρηση 0,29%, στα 6,690 δισ. ευρώ, λόγω των αρνητικών αποδόσεων των Α/Κ που δραστηριοπ­οιούνται σε ελληνικούς μετοχικούς και ομολογιακο­ύς τίτλους.

Η μέση απόδοση της αγοράς ήταν πτωτική 0,25% (τυχόν ύπαρξη οριακών αποκλίσεων μέσων αποδόσεων στο σημερινό μας σχόλιο ίσως έχει λάβει χώρα από την πολυπληθή έναρξη των Α/Κ). Από τις 20 κατηγορίες, οι 16 έκλεισαν με απώλειες και οι 4 με κέρδη. Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -1,67%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -1,05%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με -0,85% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,61%.

Στον αντίποδα, την υψηλότερη μέση ανοδική απόδοση επέτυχαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,53% και τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,21%. Η κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν, ναι μεν ήταν έντονη σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, αλλά η συναλλακτι­κή αξία ήταν χαμηλή.

Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 857 χιλ. ευρώ, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 489 χιλ. ευρώ στα Funds of Funds Μετοχικά με 423 χιλ. ευρώ και στα Funds of Funds Μικτά με 381 χιλ. ευρώ. Αντιθέτως, σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 615 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece