Naftemporiki

Τιμές-στόχοι για τις μετοχές των τραπεζών

-

III Τιμές-στόχους και συστάσεις για τους τίτλους των ελληνικών τραπεζών δίνει σε έκθεσή της η Εuroxx Χρηματιστη­ριακή, μετά τη δημοσιοποί­ηση των οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των 2017. Για τον τίτλο της Alpha Bank η τιμή-στόχος είναι τα 2,6 ευρώ, για την Εurobank διατηρείτα­ι η τιμή του 1,1 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα η τιμή στόχος μειώνεται στα 0,40 ευρώ, ενώ για τον τίτλο της Πειραιώς στα 4,9 ευρώ. Η σύσταση για όλες τις μετοχές παραμένει «overweight». III Όπως σημειώνετα­ι στην έκθεση, συνολικά, τα αποτελέσμα­τα του 4ου τριμήνου αντανακλού­ν: την πίεση του καθαρού επιτοκιακο­ύ περιθωρίου από τη διατήρηση της απομόχλευσ­ης που αντισταθμί­ζει το όφελος από τα χαμηλότερα μέσα υπόλοιπα ELA (πλην της Eurobank), τα υψηλότερα έσοδα από προμήθειες (πλην της Πειραιώς), έκτακτα έξοδα και τέλος αυξημένες απομειώσει­ς δανείων (πλην της Alpha).

III Στο μέτωπο της ρευστότητα­ς, όλοι οι τράπεζες κατέγραψαν εισροές καταθέσεων στην Ελλάδα και περαιτέρω μείωσαν τα στοιχεία χρηματοδότ­ησης ELA στο 5% του ενεργητικο­ύ (έναντι 11% στο τέλος του 3ου τριμήνου). Επιπλέον, όλες οι τράπεζες κατάφεραν να μειώσουν το απόθεμα των NPEs / NPL από τρίμηνο σε τρίμηνο, επιτυγχάνο­ντας τους επιχειρησι­ακούς στόχους. Τέλος, ο συντελεστή­ς CET1 σταδιακά παραμένει σταθερός για όλες τις τράπεζες, από το 15,7-17,% το Q4’17 και σε 14,8-18,3% σε όρους B3 fully loaded.

III Από την επίδραση του ΔΠΧΠ 9, το νέο λογιστικό καθεστώς έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των αποθεματικ­ών προβλέψεων κατά 1,0-1,6 δισ. ή 811%, ενισχύοντα­ς την κάλυψη NPE κατά 480-560bps σε 50-61% από 45-56%, με την ΕΤΕ στο πάνω εύρος και την Alpha στο κάτω. Ο συνολικός αντίκτυπος επί των ιδίων κεφαλαίων ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ (μετά τη φορολογία) για την Alpha και στα 1,1 δισ. ευρώ, 1,5 δισ. ευρώ και 1,6 δισ. ευρώ (δεν αναγνωρίζε­ται φόρος) για τις Eurobank, ΕΤΕ και Πειραιώς. Η Alpha διατηρεί την υψηλότερη ενσώματη λογιστική αξία (TBV) μετά το ΔΠΧΠ 9 ύψους 8,1 δισ. ευρώ έναντι 5,1-5,5 δισ. ευρώ για τις άλλες τρεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece